Zemiakový šalát s jogurtom a sojanézou
Ingrediencie na 1 porciu
Cibuľa | 0.25 kus | |
Horčica plnotučná | 1 g | |
Hrášok čerstvý | 40 g | |
Zemiaky v šupke | 25 g | |
Vajce varené natvrdo | 1 kus | |
Uhorka kyslá | 1 kus | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Biely jogurt 1,5 % tuku | 10 g | |
Sojanéza | 1 lyžica |
Zemiakový šalát jednoznačne patrí medzi vianočné tradície a iste by nemal chýbať pri štedrej večeri. Premýšľali ste, ako ho pripraviť o niečo diétnejšie, no žiadne vianočné tradície pritom neporušiť? A čo takto vyskúšať jeho sojanézový variant?
Zemiaky uvarte v šupke a následne olúpte. Ďalej uvarte očistenú mrkvu. Do šalátu môžete podľa chuti pridať ďalšiu zeleninu, napríklad petržlen či zeler.
Zeleninu a zemiaky nakrájajte na kocky a dajte do misky. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, hrášok, nakrájané kyslé nakladané uhorky a na kocky nakrájané uvarené vajce.
Zmiešajte sojanézu (vhodnú pri vegánskom jedálničku) alebo klasickú majonézu, jogurt a horčicu. Množstvo určte podľa vlastnej chuti. Pre tekutejšiu konzistenciu môžete pridať aj šťavu z nakladaných uhoriek. Výsledný dresing opatrne primiešajte do šalátu.
Dochuťte podľa chuti soľou a čiernym korením. Šalát podávajte vychladený.
Náš tip: Deň odležaný šalát má oveľa lepšiu a výraznejšiu chuť. Preto si ho na Štedrovečernú večeru pripravte radšej už deň dopredu a užite si tak vianočné tradície ešte väčšmi.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 585.948 Kj
Bielkoviny | 7.68 g |
Sacharidy | 13.07 g |
Sacharidy z cukrov | 0.1 g |
Tuky | 5.98 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 1.66 g |
Cholesterol | 0.15 g |
Vláknina | 3.66 g |
Sodík | 0.01 g |
Vápnik | 0.03 g |
Gi | 0.15 |
ALERGÉNY
- Horčica a výrobky z nej
- Vajcia a výrobky z nich
- Mlieko a výrobky z neho
- Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT