Zemiakový šalát s jogurtom a sojanézou

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa0.25 kus
Horčica plnotučná1 g
Hrášok čerstvý40 g
Zemiaky v šupke25 g
Vajce varené natvrdo1 kus
Uhorka kyslá1 kus
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Biely jogurt 1,5 % tuku10 g
Sojanéza1 lyžica

Zemiakový šalát jednoznačne patrí medzi vianočné tradície a iste by nemal chýbať pri štedrej večeri. Premýšľali ste, ako ho pripraviť o niečo diétnejšie, no žiadne vianočné tradície pritom neporušiť? A čo takto vyskúšať jeho sojanézový variant?

Zemiaky uvarte v šupke a následne olúpte. Ďalej uvarte očistenú mrkvu. Do šalátu môžete podľa chuti pridať ďalšiu zeleninu, napríklad petržlen či zeler.

Zeleninu a zemiaky nakrájajte na kocky a dajte do misky. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, hrášok, nakrájané kyslé nakladané uhorky a na kocky nakrájané uvarené vajce.

Zmiešajte sojanézu (vhodnú pri vegánskom jedálničku) alebo klasickú majonézu, jogurt a horčicu. Množstvo určte podľa vlastnej chuti. Pre tekutejšiu konzistenciu môžete pridať aj šťavu z nakladaných uhoriek. Výsledný dresing opatrne primiešajte do šalátu.

Dochuťte podľa chuti soľou a čiernym korením. Šalát podávajte vychladený.

Náš tip: Deň odležaný šalát má oveľa lepšiu a výraznejšiu chuť. Preto si ho na Štedrovečernú večeru pripravte radšej už deň dopredu a užite si tak vianočné tradície ešte väčšmi.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 585.948 Kj

Bielkoviny7.68 g
Sacharidy13.07 g
Sacharidy z cukrov0.1 g
Tuky5.98 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)1.66 g
Cholesterol0.15 g
Vláknina3.66 g
Sodík0.01 g
Vápnik0.03 g
Gi0.15

ALERGÉNY

  • Horčica a výrobky z nej
  • Vajcia a výrobky z nich
  • Mlieko a výrobky z neho
  • Sójové bôby (sója) a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.