Zemiakovo-hrachová kaša s ružičkovým kelom

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa1 kus
Maslo15 g
Cesnak1 strúčik
Zemiaky250 g
Kel ružičkový250 g
Soľ1 štipka
Rasca1 štipka
Petržlen vňať4 g
Žltý hrach polený125 g

Zemiaky a hrach dajte do hrnca variť spolu so soľou a rascou. Varte do zmäknutia cca 30 minút. Cibuľu a cesnak, pokrájané na drobno, osmažte na troche masla. Až sa zemiaky s hrachom uvaria, zlejte vodu a pridajte orestovanú cibuľku, potom všetko dôkladne zmixujte mixérom do hladkej kaše. Dôkladne umytý a očistený ružičkový kel rozpolte a potom na troche masla restujte rozpolenou stranou po dobu 2 minút. Otočte ich, vypnite platničku a panvicu prikryte pokrievkou. Nechajte 2 minúty stáť, aby ružičkový kel zmäkol a potom ho zľahka osoľte, naukladajte na kašu a posypte čerstvými bylinkami podľa chuti.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 315.1374 Kj

Bielkoviny1.67 g
Sacharidy11.21 g
Sacharidy z cukrov0.01 g
Tuky1.11 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.52 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.41 g
Vláknina3.09 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2025 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.