Zemiakovo-hrachová kaša s ružičkovým kelom
Ingrediencie na 1 porciu
Cibuľa | 1 kus | |
Maslo | 15 g | |
Cesnak | 1 strúčik | |
Zemiaky | 250 g | |
Kel ružičkový | 250 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Rasca | 1 štipka | |
Petržlen vňať | 4 g | |
Žltý hrach polený | 125 g |
Zemiaky a hrach dajte do hrnca variť spolu so soľou a rascou. Varte do zmäknutia cca 30 minút. Cibuľu a cesnak, pokrájané na drobno, osmažte na troche masla. Až sa zemiaky s hrachom uvaria, zlejte vodu a pridajte orestovanú cibuľku, potom všetko dôkladne zmixujte mixérom do hladkej kaše. Dôkladne umytý a očistený ružičkový kel rozpolte a potom na troche masla restujte rozpolenou stranou po dobu 2 minút. Otočte ich, vypnite platničku a panvicu prikryte pokrievkou. Nechajte 2 minúty stáť, aby ružičkový kel zmäkol a potom ho zľahka osoľte, naukladajte na kašu a posypte čerstvými bylinkami podľa chuti.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 315.1374 Kj
Bielkoviny | 1.67 g |
Sacharidy | 11.21 g |
Sacharidy z cukrov | 0.01 g |
Tuky | 1.11 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.52 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.41 g |
Vláknina | 3.09 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT