Zemiaková polievka s vajcom a pažítkou

Ingrediencie na 1 porciu

Zemiaky bez šupky100 g
Vajce varené natvrdo1 kus
Pažítka1 hrsť
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Majoránka2 štipky
Olej repkový3 ml
Pohánková kaša instantná20 g

Zemiaky umyjeme, olúpeme, znovu umyjeme, nakrájame na kocky a varíme v osolenej vode. Vajce uvaríme natvrdo, olúpeme a nakrájame na kocky. Keď sú zemiaky mäkké, vsypeme k nim kašu, dobre premiešame a povaríme. Na tanier vložíme pažítku a vajce, zalejeme polievkou.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 408.772 Kj

Bielkoviny6.74 g
Sacharidy2.09 g
Sacharidy z cukrov0.03 g
Tuky6.38 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)1.73 g
Cholesterol0.15 g
Vláknina0.29 g
Vápnik0.03 g

ALERGÉNY

  • Vajcia a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.