Zelerový šalát s mrkvou
Ingrediencie na 1 porciu
Cibuľa | 0.5 kus | |
Mrkva | 1 kus | |
Zeler | 125 g | |
Horčica plnotučná | 7 g | |
Smotana kyslá | 50 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Cottage | 100 g | |
Citrónová šťáva čerstvá | 5 g |
Zeler a mrkvu uvaríme v osolenej vode s citrónovou šťavou domäkka. Najlepšie na skus. Potom scedíme, necháme vychladnúť a pokrájame na kocky (hranolky). Dáme do misy, pridáme jemne pokrájanú cibuľku, cottage syr, kyslú smotanu, horčicu podľa chuti, osolíme a okoreníme, premiešame a necháme odležať. Podávame s pečivom alebo ako prílohu všade tam, kde sa hodí zemiakový šalát.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 347.874 Kj
Bielkoviny | 2.18 g |
Sacharidy | 16.22 g |
Sacharidy z cukrov | 0.11 g |
Tuky | 0.59 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.17 g |
Vláknina | 7.06 g |
Sodík | 0.02 g |
ALERGÉNY
- Zeler a výrobky z neho
- Horčica a výrobky z nej
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT