Zelerový šalát s mrkvou

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa0.5 kus
Mrkva1 kus
Zeler125 g
Horčica plnotučná7 g
Smotana kyslá50 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Cottage100 g
Citrónová šťáva čerstvá5 g

Zeler a mrkvu uvaríme v osolenej vode s citrónovou šťavou domäkka. Najlepšie na skus. Potom scedíme, necháme vychladnúť a pokrájame na kocky (hranolky). Dáme do misy, pridáme jemne pokrájanú cibuľku, cottage syr, kyslú smotanu, horčicu podľa chuti, osolíme a okoreníme, premiešame a necháme odležať. Podávame s pečivom alebo ako prílohu všade tam, kde sa hodí zemiakový šalát.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 347.874 Kj

Bielkoviny2.18 g
Sacharidy16.22 g
Sacharidy z cukrov0.11 g
Tuky0.59 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.17 g
Vláknina7.06 g
Sodík0.02 g

ALERGÉNY

  • Zeler a výrobky z neho
  • Horčica a výrobky z nej
  • Mlieko a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.