Zelerové hranolky
Ingrediencie na 1 porciu
Zeler | 160 g | |
Cesnak | 1 strúčik | |
Soľ | 1 štipka | |
Korenie paprika mletá | 1 štipka | |
Korenie kari | 1 štipka | |
Olej kokosový | 1 ml |
Zeler olúpeme, nakrájame na ľubovoľne veľké hranolky. Na 1 – 2 minúty hranolky sprudka povaríme, nepriklopené pokrievkou. Vyberieme, necháme odkvapkať. V mise polejeme kvapkou oleja (ideálne kokosový), pridáme korenie a premiešame, aby sa všetky hranolky obalili. Potom dáme piecť do rúry predhriatej na 220 °C počas 20 – 25 minút, aby hranolky zmäkli a boli opečené dozlata.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 99.139 Kj
Bielkoviny | 0.42 g |
Sacharidy | 1.96 g |
Tuky | 1.12 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.91 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.21 g |
Vláknina | 0.05 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Zeler a výrobky z neho
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT