Zelerové hranolky

Ingrediencie na 1 porciu

Zeler160 g
Cesnak1 strúčik
Soľ1 štipka
Korenie paprika mletá1 štipka
Korenie kari1 štipka
Olej kokosový1 ml

Zeler olúpeme, nakrájame na ľubovoľne veľké hranolky. Na 1 – 2 minúty hranolky sprudka povaríme, nepriklopené pokrievkou. Vyberieme, necháme odkvapkať. V mise polejeme kvapkou oleja (ideálne kokosový), pridáme korenie a premiešame, aby sa všetky hranolky obalili. Potom dáme piecť do rúry predhriatej na 220 °C počas 20 – 25 minút, aby hranolky zmäkli a boli opečené dozlata.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 99.139 Kj

Bielkoviny0.42 g
Sacharidy1.96 g
Tuky1.12 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.91 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.21 g
Vláknina0.05 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Zeler a výrobky z neho
  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.