Zeleninový boršč

Ingrediencie na 1 porciu

Mrkva1 kus
Zeler50 g
Petržlen koreň50 g
Cesnak1 strúčik
Cvikla50 g
Pažítka0.5 hrsť
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Voda2 poháre
Jogurt sedliacky 3,5 % tuku25 g
Rajčatový protlak25 g

Nakrájame si zeleninu na menšie kúsky, uvaríme domäkka spolu s paradajkovým pretlakom. Pridáme prelisovaný cesnak, soľ a korenie a trochu prevaríme. Ozdobíme každú porciu bielym jogurtom a pažítkou.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 209.328 Kj

Bielkoviny1.73 g
Sacharidy9.61 g
Sacharidy z cukrov0.04 g
Tuky0.34 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.03 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina4.35 g
Sodík0.01 g
Vápnik1.01 g
Gi35.3

ALERGÉNY

  • Zeler a výrobky z neho
  • Mlieko a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.