Zapečené zemiaky s hubami

Ingrediencie na 1 porciu

Mrkva1 kus
Cesnak1 strúčik
Mlieko polotučné50 ml
Zemiaky180 g
Olej olivový extra panenský2 ml
Šampiňóny čerstvé100 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Syr Ricotta70 g

Zeleninu aj šampiňóny si nakrájame na tenké plátky, šampiňóny orestujeme na panvici. Zemiaky, mrkvu, cesnak aj restované šampiňóny dáme do hrnca so smotanou, mliekom, korením a soľou a dôkladne zmiešame. Zmes nalejeme do zapekacej misky a dáme zapiecť do predhriatej rúry na 180 °C na cca 45 minút.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 222.75 Kj

Bielkoviny1.48 g
Sacharidy8.58 g
Sacharidy z cukrov0.06 g
Tuky1.26 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.62 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.41 g
Vláknina4.03 g
Vápnik0.01 g
Gi0.15

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2025 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.