Zapečené zemiaky s hubami
Ingrediencie na 1 porciu
Mrkva | 1 kus | |
Cesnak | 1 strúčik | |
Mlieko polotučné | 50 ml | |
Zemiaky | 180 g | |
Olej olivový extra panenský | 2 ml | |
Šampiňóny čerstvé | 100 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Syr Ricotta | 70 g |
Zeleninu aj šampiňóny si nakrájame na tenké plátky, šampiňóny orestujeme na panvici. Zemiaky, mrkvu, cesnak aj restované šampiňóny dáme do hrnca so smotanou, mliekom, korením a soľou a dôkladne zmiešame. Zmes nalejeme do zapekacej misky a dáme zapiecť do predhriatej rúry na 180 °C na cca 45 minút.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 222.75 Kj
Bielkoviny | 1.48 g |
Sacharidy | 8.58 g |
Sacharidy z cukrov | 0.06 g |
Tuky | 1.26 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.62 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.41 g |
Vláknina | 4.03 g |
Vápnik | 0.01 g |
Gi | 0.15 |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT