Zapečené cestoviny so syrom

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak1 strúčik
Mlieko polotučné100 ml
Cibuľa1 kus
Rajčina1 kus
Korenie paprika mletá5 štipok
Mäso morčacie200 g
Petržlen vňať1 g
Olej repkový7 ml
Kurací vývar200 ml
Cestoviny celozrnné120 g
Čedar10 g

Na miernom ohni ohrejeme olej vo veľkej panvici. Nasypeme do nej na kocky nakrájanú cibuľu a dusíme, kým nezmäkne (asi 5 minút). Vmiešame na kocky nakrájané mäso a roztlačený cesnak a restujeme asi 3 minúty. Pridáme cestoviny, vodu alebo vývar, na kocky nakrájanú paradajku a papriku, ďalej soľ a korenie podľa chuti. Privedieme k varu, potom stlmíme teplotu a zmes za občasného miešania pod pokrievkou dusíme tak dlho, kým nie sú cestoviny mäkké (asi 10 minút). Za mierneho zahrievania vmiešame syr, mlieko, kým sa syr neroztaví. Hotové jedlo posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.

 

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 394.26242 Kj

Bielkoviny2.9 g
Sacharidy14.86 g
Sacharidy z cukrov0.08 g
Tuky1.93 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.28 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Cholesterol0.04 g
Vláknina5.08 g
Vápnik0.02 g
Gi0.15

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.