Zapečené cestoviny so syrom
Ingrediencie na 1 porciu
Cesnak | 1 strúčik | |
Mlieko polotučné | 100 ml | |
Cibuľa | 1 kus | |
Rajčina | 1 kus | |
Korenie paprika mletá | 5 štipok | |
Mäso morčacie | 200 g | |
Petržlen vňať | 1 g | |
Olej repkový | 7 ml | |
Kurací vývar | 200 ml | |
Cestoviny celozrnné | 120 g | |
Čedar | 10 g |
Na miernom ohni ohrejeme olej vo veľkej panvici. Nasypeme do nej na kocky nakrájanú cibuľu a dusíme, kým nezmäkne (asi 5 minút). Vmiešame na kocky nakrájané mäso a roztlačený cesnak a restujeme asi 3 minúty. Pridáme cestoviny, vodu alebo vývar, na kocky nakrájanú paradajku a papriku, ďalej soľ a korenie podľa chuti. Privedieme k varu, potom stlmíme teplotu a zmes za občasného miešania pod pokrievkou dusíme tak dlho, kým nie sú cestoviny mäkké (asi 10 minút). Za mierneho zahrievania vmiešame syr, mlieko, kým sa syr neroztaví. Hotové jedlo posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 394.26242 Kj
Bielkoviny | 2.9 g |
Sacharidy | 14.86 g |
Sacharidy z cukrov | 0.08 g |
Tuky | 1.93 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.28 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Cholesterol | 0.04 g |
Vláknina | 5.08 g |
Vápnik | 0.02 g |
Gi | 0.15 |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT