Vretienka s paradajkami a nivou

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa1 kus
Cesnak1 strúčik
Bazalka čerstvá1 hrsť
Olej olivový6 ml
Syr plesnivý niva20 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Rajčina1 kus
Korenie paprika mletá5 štipok
Bujón v kocke3 g
Cestoviny celozrnné60 g

Cesnak si nakrájame na tenké plátky, cibuľu najemno a spoločne osmažíme na oleji. Paradajky sparíme, zbavíme šupiek a pokrájame. Pridáme k cibuli paradajky, bujón, zalejeme vodou a prevaríme. Na záver pridáme mletú papriku, bazalku a nastrúhanú nivu, prehrejeme aby sa niva rozpustila. Zmiešame s uvarenými cestovinami a ozdobíme bazalkou.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 400.18642 Kj

Bielkoviny3.06 g
Sacharidy14.81 g
Sacharidy z cukrov0.02 g
Tuky1.98 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)1.04 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina5.31 g
Vápnik0.02 g

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.