Vegetariánske carpaccio
Ingrediencie na 1 porciu
Olej olivový | 1 ml | |
Cvikla | 90 g | |
Orechy vlašské | 1 hrsť | |
Rukola | 1 hrsť | |
Soľ | 1 štipka | |
Syr kozí čerstvý | 20 g | |
Citrónová šťáva čerstvá | 10 g | |
Ocot balzamikový | 1 g |
Pojmom carpaccio (karpačo) sa dá nazvať všetko, čo je nakrájané na tenké plátky, podávané za surova v súvislej vrstve a ochutené alebo doplnené studenou omáčkou.
Klasické carpaccio sa pripravuje z hovädzieho mäsa. Dnes si ale ukážeme, ako túto pochúťku pripraviť vo vegetariánskej verzii.
Nebojte sa na prvý pohľad neobvyklých jedál. Skúste si pripraviť zdravú večeru alebo obed v podobe červenej repy so zálievkou, rukolou a kozím syrom.
Rúru si predhrejte na 190°C.
Červenú repu umyte a zabaľte do dvojitej vrstvy alobalu. Pečte do mäkka v predhriatej rúre. Pripravte sa, pečenie bude trvať najmenej hodinu. Repu si ale môžete upiecť aj deň vopred. Po upečení by repou malo ľahko prejsť špáradlo. Olúpte a nakrájajte na čo najtenšie plátky. Rozdeľte na taniere a nechajte vychladnúť.
Na zálievku zmiešajte šťavu z 1 citróna, balzamikový ocot, soľ a čierne korenie podľa chuti.
Repu podávajte pokvapkanú zálievkou, olivovým olejom a obloženú syrom a rukolou. Na záver ešte posypte nasekanými vlašskými orechmi.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 353.921 Kj
Bielkoviny | 2.39 g |
Sacharidy | 1.53 g |
Tuky | 7.27 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.88 g |
Vláknina | 0.77 g |
Gi | 0.3 |
ALERGÉNY
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT