Vegetariánske carpaccio

Ingrediencie na 1 porciu

Olej olivový1 ml
Cvikla90 g
Orechy vlašské1 hrsť
Rukola1 hrsť
Soľ1 štipka
Syr kozí čerstvý20 g
Citrónová šťáva čerstvá10 g
Ocot balzamikový1 g

Pojmom carpaccio (karpačo) sa dá nazvať všetko, čo je nakrájané na tenké plátky, podávané za surova v súvislej vrstve a ochutené alebo doplnené studenou omáčkou.

Klasické carpaccio sa pripravuje z hovädzieho mäsa. Dnes si ale ukážeme, ako túto pochúťku pripraviť vo vegetariánskej verzii.

 

Nebojte sa na prvý pohľad neobvyklých jedál. Skúste si pripraviť zdravú večeru alebo obed v podobe červenej repy so zálievkou, rukolou a kozím syrom.

 

Rúru si predhrejte na 190°C.

 

Červenú repu umyte a zabaľte do dvojitej vrstvy alobalu. Pečte do mäkka v predhriatej rúre. Pripravte sa, pečenie bude trvať najmenej hodinu. Repu si ale môžete upiecť aj deň vopred. Po upečení by repou malo ľahko prejsť špáradlo. Olúpte a nakrájajte na čo najtenšie plátky. Rozdeľte na taniere a nechajte vychladnúť.

 

Na zálievku zmiešajte šťavu z 1 citróna, balzamikový ocot, soľ a čierne korenie podľa chuti.

 

Repu podávajte pokvapkanú zálievkou, olivovým olejom a obloženú syrom a rukolou. Na záver ešte posypte nasekanými vlašskými orechmi.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 353.921 Kj

Bielkoviny2.39 g
Sacharidy1.53 g
Tuky7.27 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.88 g
Vláknina0.77 g
Gi0.3

ALERGÉNY

  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
  • Mlieko a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.