Vegánska šošovicová sekaná
Ingrediencie na 1 porciu
Mrkva | 0.5 kus | |
Horčica plnotučná | 5 g | |
Cesnak | 1 strúčik | |
Olej olivový | 1 ml | |
Cibuľa červená | 0.5 kus | |
Šampiňóny čerstvé | 20 g | |
Semienka ľanové celé | 5 g | |
Šošovica varená | 125 g | |
Orechy zmes | 0.5 hrsť | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Majoránka | 1 štipka | |
Petržlen vňať | 10 g | |
Lahôdkové droždie | 1 lyžička |
Strukoviny patria medzi veľmi zdravé potraviny, ktoré by mal do jedálničku zaradiť každý. Obsahujú množstvo zdraviu prospešných látok a sú aj významným zdrojom bielkovín. Vyskúšajte skvelú šošovicovú sekanú a uvidíte, ako si na nej pochutnáte!
Šošovicu uvarte do mäkka a medzitým si na oleji opečte nakrájané šampiňóny s nastrúhanou mrkvou na cibuľke. Potom zmiešajte všetko dohromady, pridajte zvyšné ingrediencie a zmixujte. Nasekané oriešky pridajte aj po mixovaní.
Časť šošovice si môžete nechať bokom vcelku a potom ju primiešať, aby bola sekaná viac štruktúrovaná. Nakoniec primiešajte do zmesi čerstvý petržlen a dajde do podlhovastej formy vyloženej papierom na pečenie. Navrch ešte posypte lahôdkové droždie. Pečte približne 1 hodinu na 180 stupňov.
Šošovicová sekaná sa hodí ako na chlieb, tak ako hlavné jedlo napríklad k vareným zemiakom. Podávať ju teda môžete studenú aj teplú.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 643.599 Kj
Bielkoviny | 5.07 g |
Sacharidy | 12.79 g |
Sacharidy z cukrov | 0.21 g |
Tuky | 7.83 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.92 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.16 g |
Vláknina | 5.31 g |
Sodík | 0.01 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Horčica a výrobky z nej
- Podzemnica olejná (arašidy) a výrobky z nej
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT