Vegánska šošovicová sekaná

Ingrediencie na 1 porciu

Mrkva0.5 kus
Horčica plnotučná5 g
Cesnak1 strúčik
Olej olivový1 ml
Cibuľa červená0.5 kus
Šampiňóny čerstvé20 g
Semienka ľanové celé5 g
Šošovica varená125 g
Orechy zmes0.5 hrsť
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Majoránka1 štipka
Petržlen vňať10 g
Lahôdkové droždie1 lyžička

Strukoviny patria medzi veľmi zdravé potraviny, ktoré by mal do jedálničku zaradiť každý. Obsahujú množstvo zdraviu prospešných látok a sú aj významným zdrojom bielkovín. Vyskúšajte skvelú šošovicovú sekanú a uvidíte, ako si na nej pochutnáte!

 

Šošovicu uvarte do mäkka a medzitým si na oleji opečte nakrájané šampiňóny s nastrúhanou mrkvou na cibuľke. Potom zmiešajte všetko dohromady, pridajte zvyšné ingrediencie a zmixujte. Nasekané oriešky pridajte aj po mixovaní.

 

Časť šošovice si môžete nechať bokom vcelku a potom ju primiešať, aby bola sekaná viac štruktúrovaná. Nakoniec primiešajte do zmesi čerstvý petržlen a dajde do podlhovastej formy vyloženej papierom na pečenie. Navrch ešte posypte lahôdkové droždie. Pečte približne 1 hodinu na 180 stupňov.

 

Šošovicová sekaná sa hodí ako na chlieb, tak ako hlavné jedlo napríklad k vareným zemiakom. Podávať ju teda môžete studenú aj teplú.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 643.599 Kj

Bielkoviny5.07 g
Sacharidy12.79 g
Sacharidy z cukrov0.21 g
Tuky7.83 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.92 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.16 g
Vláknina5.31 g
Sodík0.01 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Horčica a výrobky z nej
  • Podzemnica olejná (arašidy) a výrobky z nej
  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.