Vanilkové rožky

Ingrediencie na 1 porciu

Maslo25 g
Orechy vlašské1 hrsť
Múka špaldová37 g
Cukor hnedý trstinový6 g
Vanilkový lusk0.5 kus

Kto by nemiloval vôňu vanilky! Vanilka je okrem skvelého využitia v kuchyni známa aj svojimi protizápalovými účinkami. Ďalej upokojuje nervy a pôsobí ako afrodiziakum.

 

Začnite orechmi, ktoré si starostlivo nameľte. Zmäknuté maslo si vyšľahajte s cukrom na krémovú konzistenciu. Potom si pozdĺžne rozkrojte vanilkový lusk a vyškriabte semienka. Vanilkové semienka vmiešajte do krému a spojte s ďalšími ingredienciami, teda s mletými orechmi a múkou.

 

Vypracujte si hladké cesto a nechajte ho odležať v chladničke aspoň hodinu. Potom vyberte z chladničky a vytvorte menšie rožky, ktoré vyskladáte na plech vyložený papierom na pečenie.

 

Rožky pečte na 180° asi 10 minút. Dávajte pozor, aby ste ich nepripálili. Rožky môžete nechať len tak alebo ich posypať kvalitným vanilkovým cukrom, sušeným ovseným mliekom alebo kokosovou múkou.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 351.9409 Kj

Bielkoviny2.1 g
Sacharidy2.73 g
Tuky6.85 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.51 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.3 g
Vláknina0.59 g

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho
  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.