Vanilkové rožky
Ingrediencie na 1 porciu
Maslo | 25 g | |
Orechy vlašské | 1 hrsť | |
Múka špaldová | 37 g | |
Cukor hnedý trstinový | 6 g | |
Vanilkový lusk | 0.5 kus |
Kto by nemiloval vôňu vanilky! Vanilka je okrem skvelého využitia v kuchyni známa aj svojimi protizápalovými účinkami. Ďalej upokojuje nervy a pôsobí ako afrodiziakum.
Začnite orechmi, ktoré si starostlivo nameľte. Zmäknuté maslo si vyšľahajte s cukrom na krémovú konzistenciu. Potom si pozdĺžne rozkrojte vanilkový lusk a vyškriabte semienka. Vanilkové semienka vmiešajte do krému a spojte s ďalšími ingredienciami, teda s mletými orechmi a múkou.
Vypracujte si hladké cesto a nechajte ho odležať v chladničke aspoň hodinu. Potom vyberte z chladničky a vytvorte menšie rožky, ktoré vyskladáte na plech vyložený papierom na pečenie.
Rožky pečte na 180° asi 10 minút. Dávajte pozor, aby ste ich nepripálili. Rožky môžete nechať len tak alebo ich posypať kvalitným vanilkovým cukrom, sušeným ovseným mliekom alebo kokosovou múkou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 351.9409 Kj
Bielkoviny | 2.1 g |
Sacharidy | 2.73 g |
Tuky | 6.85 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.51 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.3 g |
Vláknina | 0.59 g |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT