Vajíčková nátierka z tofu

Ingrediencie na 1 porciu

Horčica plnotučná1 g
Cibuľa jarná1 kus
Syr tofu90 g
Čierne korenie1 štipka
Kurkuma mletá1 štipka
Tofu lahôdkové1 g
Čierna soľ1 štipka
Sojanéza1 lyžica

Jedna z najobľúbenejších nátierok. Nemusí byť ani Silvester, aby ste si ju pripravili! Najlepšia je na druhý deň, po odležaní v chladničke. Snáď vám v chladničke vydrží dlhšie, ako nám. Obmena klasickej vajíčkovej nátierky za jej vegánsku verziu z tofu.

Všetky ingrediencie okrem jarnej cibuľky poriadne rozmixujte v malom mixéri a dochuťte.

Odporúčame začať s 1 lyžicou horčice, 3 lyžicami sojanézy a postupne pridávať a ochutnávať. Každý má určite rád trocha inú chuť a navyše pri horčici záleží na tom, či je pikantná a ako celkovo chutí.

čiernou soľou buďte tiež opatrný a priebežne ochutnávajte. Je omnoho slanšia, než klasická soľ. Niekedy a tiež stáva, že je inak slaná podľa konkrétnej značky. Ďalej pridajte kurkumu a čierne korenie.

Nakoniec, keď je chuť dotiahnutá k dokonalosti, pridajte hrsť nasekanej jarnej cibuľky. Odporúčame podávať s kvalitným žitným alebo celozrnným pečivom.

TIP: Pre vernejšiu „vajíčkovú“ štruktúru, roztlačte kúsok tofu vidličkou alebo rozdrobte prstami a pridajte až po rozmixovaní.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 77.395 Kj

Bielkoviny0.91 g
Sacharidy1.74 g
Sacharidy z cukrov0.05 g
Tuky0.66 g
Vláknina0.4 g
Sodík0.01 g

ALERGÉNY

  • Horčica a výrobky z nej
  • Sójové bôby (sója) a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.