Vajíčková nátierka z tofu
Ingrediencie na 1 porciu
Horčica plnotučná | 1 g | |
Cibuľa jarná | 1 kus | |
Syr tofu | 90 g | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Kurkuma mletá | 1 štipka | |
Tofu lahôdkové | 1 g | |
Čierna soľ | 1 štipka | |
Sojanéza | 1 lyžica |
Jedna z najobľúbenejších nátierok. Nemusí byť ani Silvester, aby ste si ju pripravili! Najlepšia je na druhý deň, po odležaní v chladničke. Snáď vám v chladničke vydrží dlhšie, ako nám. Obmena klasickej vajíčkovej nátierky za jej vegánsku verziu z tofu.
Všetky ingrediencie okrem jarnej cibuľky poriadne rozmixujte v malom mixéri a dochuťte.
Odporúčame začať s 1 lyžicou horčice, 3 lyžicami sojanézy a postupne pridávať a ochutnávať. Každý má určite rád trocha inú chuť a navyše pri horčici záleží na tom, či je pikantná a ako celkovo chutí.
S čiernou soľou buďte tiež opatrný a priebežne ochutnávajte. Je omnoho slanšia, než klasická soľ. Niekedy a tiež stáva, že je inak slaná podľa konkrétnej značky. Ďalej pridajte kurkumu a čierne korenie.
Nakoniec, keď je chuť dotiahnutá k dokonalosti, pridajte hrsť nasekanej jarnej cibuľky. Odporúčame podávať s kvalitným žitným alebo celozrnným pečivom.
TIP: Pre vernejšiu „vajíčkovú“ štruktúru, roztlačte kúsok tofu vidličkou alebo rozdrobte prstami a pridajte až po rozmixovaní.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 77.395 Kj
Bielkoviny | 0.91 g |
Sacharidy | 1.74 g |
Sacharidy z cukrov | 0.05 g |
Tuky | 0.66 g |
Vláknina | 0.4 g |
Sodík | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Horčica a výrobky z nej
- Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT