Údený tempeh s pohánkou

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak0.5 strúčik
Olej olivový5 ml
Rajčiny cherry1 hrsť
Pórik0.5 kus
Rukola1 hrsť
Oregano drvené1 štipka
Cuketa0.5 kus
Chilli paprička1 kus
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Pohánka varená50 g
Tempeh údený40 g

Už ste niekoľkokrát narazili v obchode na tempeh, no nekúpili ste ho, pretože ste nevedeli čo s ním? A čo to vlastne tempeh je?

 

Tempeh sú fermentované sójové bôby, ktoré sa po uvarení nechávajú niekoľko dní zrieť, kým neprerastú bielu pleseň a nespoja sa dohromady. Potom sa varia, vyprážajú, údia či marinujú. Tempeh je taktiež veľmi zdravá potravina a má chuť podobnú mäsu, dá sa teda použiť ako jeho plnohodnotná náhrada.

 

Na panvici rozohrejte olej, osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu, pór, cuketu a cesnak. Pridajte na kocky nakrájaný tempeh a orestujte ho.

 

Zmes zmiešajte s uvarenou pohánkou a nechajte vychladnúť. Potom primiešajte rukolu a nakrájané paradajku. Dochuťte podľa chuti korením a citrónovou šťavou.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 448.9303 Kj

Bielkoviny4.75 g
Sacharidy16.01 g
Sacharidy z cukrov0.51 g
Tuky2.14 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)1.01 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina5.18 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Sójové bôby (sója) a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.