Tymianovo-citrónové kuracie prsia
Ingrediencie na 1 porciu
Cesnak | 1 strúčik | |
Rajčiny cherry | 1 hrsť | |
Kuracie prsia (restované) | 120 g | |
Cibuľa šalotka | 1 kus | |
Tymián | 10 g | |
Cuketa | 0.5 kus | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Citrónová šťáva čerstvá | 20 g | |
Olej kokosový | 5 ml |
Najprv si pripravíme marinádu. V mištičke si zmiešame citrónovú šťavu (1 a 1/2 polievkovej lyžice), pretlačený cesnak (pol strúčika), soľ, korenie a tymian (1/2 polievkovej lyžice). Vzniknutú šťavu si nalejeme do vrecka, pridáme nakrájané kuracie mäso, ľahko pretrepeme a uložíme do chladničky, než si pripravíme zvyšok. Paradajky si nakrájame na štvrťky, šalotku nadrobno. Rozpálime si panvicu s kvapkou kokosového oleja, najprv osmažíme šalotku, pridáme druhú polovicu prelisovaného cesnaku a paradajky. Pridáme na kolieska nakrájanú cuketu, zvyšok citrónovej šťavy a tymian. Opekáme cca 3 minútky. Zeleninu vyberieme a na rovnakej panvici orestujeme marinované mäso.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 335.031 Kj
Bielkoviny | 3.32 g |
Sacharidy | 13.26 g |
Tuky | 1.6 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.91 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.21 g |
Vláknina | 3 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT