Tymianovo-citrónové kuracie prsia

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak1 strúčik
Rajčiny cherry1 hrsť
Kuracie prsia (restované)120 g
Cibuľa šalotka1 kus
Tymián10 g
Cuketa0.5 kus
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Citrónová šťáva čerstvá20 g
Olej kokosový5 ml

Najprv si pripravíme marinádu. V mištičke si zmiešame citrónovú šťavu (1 a 1/2 polievkovej lyžice), pretlačený cesnak (pol strúčika), soľ, korenie a tymian (1/2 polievkovej lyžice). Vzniknutú šťavu si nalejeme do vrecka, pridáme nakrájané kuracie mäso, ľahko pretrepeme a uložíme do chladničky, než si pripravíme zvyšok. Paradajky si nakrájame na štvrťky, šalotku nadrobno. Rozpálime si panvicu s kvapkou kokosového oleja, najprv osmažíme šalotku, pridáme druhú polovicu prelisovaného cesnaku a paradajky. Pridáme na kolieska nakrájanú cuketu, zvyšok citrónovej šťavy a tymian. Opekáme cca 3 minútky. Zeleninu vyberieme a na rovnakej panvici orestujeme marinované mäso.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 335.031 Kj

Bielkoviny3.32 g
Sacharidy13.26 g
Tuky1.6 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.91 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.21 g
Vláknina3 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.