Treska v zelenej omáčke
Ingrediencie na 1 porciu
Cesnak | 1 strúčik | |
Pórik | 0.5 kus | |
Treska pečená | 200 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Petržlen vňať | 20 g | |
Olej repkový | 4 ml | |
Múka ražná | 11 g | |
Hrach zelený lúpaný varený | 100 g |
Pór a cesnak necháte zhnednúť na rozohriatom oleji a potom vmiešate múku. Asi po minúte nalejte 0,4 l horúcej vody a varíte, za častého miešania, až omáčka zhustne. Pridáte všetky ostatné prísady okrem ryby a miernym varom ťaháte 15 minút. Rybu dáte do pekáča alebo zapekacej misy, prelejete omáčkou a dusíte domäkka.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 257.961 Kj
Bielkoviny | 2.7 g |
Sacharidy | 9.39 g |
Sacharidy z cukrov | 0.08 g |
Tuky | 1.38 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.1 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Vláknina | 3.02 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Ryby a výrobky z nich
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT