Treska v zelenej omáčke

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak1 strúčik
Pórik0.5 kus
Treska pečená200 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Petržlen vňať20 g
Olej repkový4 ml
Múka ražná11 g
Hrach zelený lúpaný varený100 g

Pór a cesnak necháte zhnednúť na rozohriatom oleji a potom vmiešate múku. Asi po minúte nalejte 0,4 l horúcej vody a varíte, za častého miešania, až omáčka zhustne. Pridáte všetky ostatné prísady okrem ryby a miernym varom ťaháte 15 minút. Rybu dáte do pekáča alebo zapekacej misy, prelejete omáčkou a dusíte domäkka.

 

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 257.961 Kj

Bielkoviny2.7 g
Sacharidy9.39 g
Sacharidy z cukrov0.08 g
Tuky1.38 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.1 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina3.02 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Ryby a výrobky z nich
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.