Tekvicový šalát s hovädzím mäsom
Ingrediencie na 1 porciu
Cesnak | 1 strúčik | |
Olej olivový | 2 ml | |
Šalát ľadový | 50 g | |
Rajčiny cherry | 0.5 hrsť | |
Tekvica Hokkaido (po tepelnej úprave) | 300 g | |
Pórik | 0.5 kus | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Víno červené | 50 ml | |
Rozmarín | 1 g | |
Semienka tekvicové | 20 g | |
Hovädzia roštenka | 80 g |
Tekvica hokkaido má na rozdiel od klasických druhov naozaj rozmanité využitie. Ak máte tekvicu spojenú len s kompótmi alebo džemom, budete určite milo prekvapený. Z tekvice sa dajú vytvoriť naozaj delikátne, rýchle a lacné pokrmy. Vyskúšajte chutné recepty z tekvice hakkaido a načerpajte tak novú inšpiráciu.
Predhrejte rúru na 180 °C. Polovicu vydlabanej a očistenej tekvice dajte piecť do rúry asi na 45 minút. Jemne pokvapkajte olivovým olejom.
Roštenku nakrájajte na rezance, okoreňte soľou a čiernym korením. Na panvici rozohrejte olej a pečte na ňom mäso a pór nakrájaný na rezance, spoločne opekajte asi 5 minút. Ochuťte rozotretým strúčikom cesnaku, podlejte vínom, vhoďte lístky rozmarínu a duste ďalších 5 minút.
Zvyšok tekvice nakrájajte pomocou škrabky na zemiaky na plátky a tie na inej panvici opečte dozlatista.
Zmes naaranžujte do misky z pečenej tekvice a pridajte čerstvé cherry paradajky, šalát a posypte semienka.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 358.7585 Kj
Bielkoviny | 3.81 g |
Sacharidy | 12.73 g |
Sacharidy z cukrov | 0.03 g |
Tuky | 2.07 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.91 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Vláknina | 4.07 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT