Tekvicový šalát s hovädzím mäsom

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak1 strúčik
Olej olivový2 ml
Šalát ľadový50 g
Rajčiny cherry0.5 hrsť
Tekvica Hokkaido (po tepelnej úprave)300 g
Pórik0.5 kus
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Víno červené50 ml
Rozmarín1 g
Semienka tekvicové20 g
Hovädzia roštenka80 g

Tekvica hokkaido má na rozdiel od klasických druhov naozaj rozmanité využitie. Ak máte tekvicu spojenú len s kompótmi alebo džemom, budete určite milo prekvapený. Z tekvice sa dajú vytvoriť naozaj delikátne, rýchle a lacné pokrmy. Vyskúšajte chutné recepty z tekvice hakkaido a načerpajte tak novú inšpiráciu.

 

Predhrejte rúru na 180 °C. Polovicu vydlabanej a očistenej tekvice dajte piecť do rúry asi na 45 minút. Jemne pokvapkajte olivovým olejom.

 

Roštenku nakrájajte na rezance, okoreňte soľou a čiernym korením. Na panvici rozohrejte olej a pečte na ňom mäso a pór nakrájaný na rezance, spoločne opekajte asi 5 minút. Ochuťte rozotretým strúčikom cesnaku, podlejte vínom, vhoďte lístky rozmarínu a duste ďalších 5 minút.

 

Zvyšok tekvice nakrájajte pomocou škrabky na zemiaky na plátky a tie na inej panvici opečte dozlatista.

 

Zmes naaranžujte do misky z pečenej tekvice a pridajte čerstvé cherry paradajky, šalát a posypte semienka.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 358.7585 Kj

Bielkoviny3.81 g
Sacharidy12.73 g
Sacharidy z cukrov0.03 g
Tuky2.07 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.91 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina4.07 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.