Tekvicové lievance

Ingrediencie na 1 porciu

Voda čistá0.004 liter
Kefír100 g
Vajce1 kus
Med včelí (7g)2 lyžičky
Tekvica Hokkaido (po tepelnej úprave)30 g
Kypriaci prášok do pečiva16 g
Múka špaldová75 g

Jeseň je tu a s ňou aj tekvica hokkaido. Na túto tekvicu sa zamerajte, ak vás nebaví odstraňovať z tekvice šupku. Hokkaido sa nešúpe, používa sa aj so šupkou, ako jediná ma šupku, ktorá teplom zmäkne.

 

Tekvicu umyte, rozkrojte, zbavte semienok a nakrájajte na kocky. Tie vyskladajte na papier na pečenie a pečte po dobu 45 minút na 180 °C.

 

Tekvicu nechajte vychladnúť a potom dôkladne rozmixujte. Ďalej primiešajte zvyšné ingrediencie.

 

Rozohrejte panvicu s kvapkou masla alebo oleja a malou naberačkou na ňu vytvorte lievance. Odporúčame však použiť panvicu priamo na lievance. Z každej strany nechajte opekať cca 2 minúty a kontrolujte, aby sa vám lievance nepripálili.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 438.9583 Kj

Bielkoviny6.35 g
Sacharidy7.23 g
Sacharidy z cukrov0.03 g
Tuky5.48 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)1.56 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina0.03 g
Sodík0.07 g
Vápnik0.05 g
Gi65

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho
  • Vajcia a výrobky z nich
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.