Tekvicové lievance
Ingrediencie na 1 porciu
Voda čistá | 0.004 liter | |
Kefír | 100 g | |
Vajce | 1 kus | |
Med včelí (7g) | 2 lyžičky | |
Tekvica Hokkaido (po tepelnej úprave) | 30 g | |
Kypriaci prášok do pečiva | 16 g | |
Múka špaldová | 75 g |
Jeseň je tu a s ňou aj tekvica hokkaido. Na túto tekvicu sa zamerajte, ak vás nebaví odstraňovať z tekvice šupku. Hokkaido sa nešúpe, používa sa aj so šupkou, ako jediná ma šupku, ktorá teplom zmäkne.
Tekvicu umyte, rozkrojte, zbavte semienok a nakrájajte na kocky. Tie vyskladajte na papier na pečenie a pečte po dobu 45 minút na 180 °C.
Tekvicu nechajte vychladnúť a potom dôkladne rozmixujte. Ďalej primiešajte zvyšné ingrediencie.
Rozohrejte panvicu s kvapkou masla alebo oleja a malou naberačkou na ňu vytvorte lievance. Odporúčame však použiť panvicu priamo na lievance. Z každej strany nechajte opekať cca 2 minúty a kontrolujte, aby sa vám lievance nepripálili.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 438.9583 Kj
Bielkoviny | 6.35 g |
Sacharidy | 7.23 g |
Sacharidy z cukrov | 0.03 g |
Tuky | 5.48 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 1.56 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 0.03 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápnik | 0.05 g |
Gi | 65 |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
- Vajcia a výrobky z nich
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT