Tekvicová polievka
Ingrediencie na 1 porciu
Cibuľa | 0.5 kus | |
Olej olivový | 2 ml | |
Tekvica Hokkaido (po tepelnej úprave) | 150 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Zeleninový vývar | 400 ml | |
Smotana na varenie 10 % | 50 g | |
Korenie kari | 3 štipky |
Jeseň je tu a s ňou tiež tekvica Hokkaido. Tekvica Hokkaido predstavuje skvelú voľbu, ak vás nebaví zbavovať sa tekvicovej šupky. Tekvica Hokkaido sa nešúpe, používa sa aj so šupkou. Ako jedinej tekvici jej šupka varením zmäkne.
Cibuľu nakrájajte na kocky a opražte na troške oleja. Tekvicu si umyte a nakrájajte na kocky, posypte kvalitným kari korením a spolu s cibuľou jemne osmažte, potom pridajte zeleninový vývar.
Varte do mäkka cca 30 minút.
Všetko dôkladne rozmixujte, pridajte smotanu a znovu priveďte k varu. Nakoniec polievku ešte osoľte a okoreňte čiernym korením.
NAŠE TIPY:
- v polievke môžete obmeniť smotanu za rastlinnú verziu a tekvicová polievka sa razom premení na vegánsku
- taktiež odporúčame skúsiť kokosové mlieko pre exotický šmrnc
- s chilli alebo zázvorom dodáte polievke úplne nové chuťové rozmery
- tekvicová polievka sa rovnako dobre, dokonca možno aj lepšie, urobí z tekvice pečenej
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 243.798 Kj
Bielkoviny | 1.13 g |
Sacharidy | 9.73 g |
Tuky | 1.45 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.96 g |
Vláknina | 3.06 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT