Tekvicová bruschetta

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak1 strúčik
Olej olivový10 ml
Tekvica Hokkaido (po tepelnej úprave)60 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Bageta cereálna40 g
Ocot balzamikový5 g
Šalvia4 štipky

Sezónou tekvíc sú jesenné mesiace. Tekvice sa v tomto období stávajú napríklad základom lahodných krémových polievok. Tekvice sú diétne, protizápalové a plné vitamínov, preto sa ich oplatí zaradiť do jedálnička. 

 

Surovú tekvicu hokkaido si umyte, vydlabte semienka a dužinu nakrájajte na kocky. Potom ju dajte variť do mierne osolenej vody asi na 10 minút.

 

Medzitým si olúpte cesnak, nakrájajte ho na drobno a speňte na kvapke kvalitného olivového oleja. Krátko ho opečte tak, aby sa rozvoňal a potom k nemu pridajte nasekané šalviové lístky. Spoločne orestujte.

 

Uvarenú tekvicu sceďte a trochu roztlačte na menšie kúsky. Potom k nej pridajte opečený cesnak a šalviu, dochuťte soľou, čiernym korením, balzamikovým octom a všetko spoločne premiešajte.

 

Zmes navrstvite na plátky opečenej bagety.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 81.544 Kj

Bielkoviny0.37 g
Sacharidy2.08 g
Tuky1.02 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.89 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina0.02 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.