Tatarák z červenej repy

Ingrediencie na 1 porciu

Horčica plnotučná1 g
Cesnak1 strúčik
Olej olivový5 ml
Cvikla125 g
Cibuľa jarná0.25 kus
Cibuľa šalotka0.25 kus
Chilli paprička1 kus
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Rasca1 štipka
Korenie paprika mletá1 štipka
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Kečup1 g
Omáčka sójová1 g
Maslo arašidové10 g

Rozohrejte si rúru na 170 stupňov.

 

Repu si umyte, odrežte korienky a položte vedľa seba na kus alobalu. Ďalej repu posoľte a pokvapkajte olivovým olejom. Repu zhruba hodinu pečte vo vyhriatej rúre. Alobal potom rozbaľte a repu nechajte chvíľu vychladnúť. Potom ju ošúpte a rozmixujte v mixéri, sekáčiku alebo nastrúhajte na jemnom strúhadle.

 

Cesnak ošúpte, prelisujte a na 2 lyžiciach oleja opražte spolu s nakrájanou chilli papričkou jemne do ružova. Šalotku a lahôdkovú cibuľku nakrájajte na malé kocky.

 

Repu, orestovaný cesnak, olej, cibuľku a šalotku zmiešajte v miske s arašidovým maslom a ochuťte korením. Je to tak trochu alchýmia. Ochucujte dovtedy, kým vám zmes nepríde chuťovo vyvážená.

K ochuteniu použite: sójovú omáčku, kečup, horčicu, papriku, worchestrovú omáčku, citrónovú šťavu, čierne korenie a soľ.

 

Tatarák vychlaďte.

 

Odporúčame podávať s kvalitným pečivom.

 

Bagetky nakrájajte na plátky a opečte na panvici na troške oleja dozlatista. Na opečené bagetky navrstvite tatarák a ozdobte rukolou.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 302.227 Kj

Bielkoviny2 g
Sacharidy8.02 g
Sacharidy z cukrov0.12 g
Tuky1.68 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)1 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina1.43 g
Sodík0.01 g
Vápnik0.01 g
Gi0.3

ALERGÉNY

  • Horčica a výrobky z nej
  • Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.