Tatarák z červenej repy
Ingrediencie na 1 porciu
Horčica plnotučná | 1 g | |
Cesnak | 1 strúčik | |
Olej olivový | 5 ml | |
Cvikla | 125 g | |
Cibuľa jarná | 0.25 kus | |
Cibuľa šalotka | 0.25 kus | |
Chilli paprička | 1 kus | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Rasca | 1 štipka | |
Korenie paprika mletá | 1 štipka | |
Citrónová šťáva čerstvá | 1 g | |
Kečup | 1 g | |
Omáčka sójová | 1 g | |
Maslo arašidové | 10 g |
Rozohrejte si rúru na 170 stupňov.
Repu si umyte, odrežte korienky a položte vedľa seba na kus alobalu. Ďalej repu posoľte a pokvapkajte olivovým olejom. Repu zhruba hodinu pečte vo vyhriatej rúre. Alobal potom rozbaľte a repu nechajte chvíľu vychladnúť. Potom ju ošúpte a rozmixujte v mixéri, sekáčiku alebo nastrúhajte na jemnom strúhadle.
Cesnak ošúpte, prelisujte a na 2 lyžiciach oleja opražte spolu s nakrájanou chilli papričkou jemne do ružova. Šalotku a lahôdkovú cibuľku nakrájajte na malé kocky.
Repu, orestovaný cesnak, olej, cibuľku a šalotku zmiešajte v miske s arašidovým maslom a ochuťte korením. Je to tak trochu alchýmia. Ochucujte dovtedy, kým vám zmes nepríde chuťovo vyvážená.
K ochuteniu použite: sójovú omáčku, kečup, horčicu, papriku, worchestrovú omáčku, citrónovú šťavu, čierne korenie a soľ.
Tatarák vychlaďte.
Odporúčame podávať s kvalitným pečivom.
Bagetky nakrájajte na plátky a opečte na panvici na troške oleja dozlatista. Na opečené bagetky navrstvite tatarák a ozdobte rukolou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 302.227 Kj
Bielkoviny | 2 g |
Sacharidy | 8.02 g |
Sacharidy z cukrov | 0.12 g |
Tuky | 1.68 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 1 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Vláknina | 1.43 g |
Sodík | 0.01 g |
Vápnik | 0.01 g |
Gi | 0.3 |
ALERGÉNY
- Horčica a výrobky z nej
- Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT