Tagliatelle s bravčovým ragú

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak0.5 strúčik
Víno biele (2 dcl)0.5 pohár
Olej olivový1 ml
Cibuľa červená0.5 kus
Mäso bravčové chudé100 g
Cestoviny bezvaječné100 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Petržlen vňať1 g
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Rozmarín1 g
Syr parmezán strúhaný10 g
Citrónová kôra čerstvá1 g
Zeler stopkový0.5 kus

Vo veľkej hlbokej panvici alebo vo veľkom hrnci rozohrejte olej s cesnakom. Keď sa cesnak začne zafarbovať, odstavte na 5 minút a potom cesnak vyberte. Ďalej pridajte približne 15g (na 1 osobu) slaniny a 5 minút ju opekajte na miernom ohni. Tento krok sa dá v prípade dietnejšej verzie receptu vynechať.

 

Ďalej pridajte cibuľu a zeler. Zeleninu nechajte zmäknúť cca 8-10 minút. Zelenina by sa mala skôr dusiť. V prípade, že by sa pripaľovala, pridajte k zmesi lyžicu vriacej vody.

V ďalšom kroku vmiešajte mäso, zvýšte plameň a mäso krátko orestujte. Podlejte vínom, nechajte ho odpariť, okoreňte čiernym korením a rozmarínom. Podlejte 200ml vody, priveďte k varu, zmiernite plameň, priklopte a duste 20-25 minút. V prípade, že by zmes vyschla, pridajte viac vody.

 

 

Medzitým uvarte cestoviny v osolenej vriacej vode podľa návodu na obale, cestoviny sa dovaria v ragú. Cestoviny sceďte ale trocha vody si schovajte.

Scedené cestoviny pridajte k ragú, premiešajte a varte na miernom ohni. Pridajte parmezán. Podľa chuti zrieďte trochou vody, v ktorej sa varili cestoviny.

 

Pridajte citrónovú šťavu spoločne s citrónovou kôrou (použite bio citrón), čerstvú petržlenovú vňať a ihneď podávajte.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 898.7285 Kj

Bielkoviny1.3 g
Sacharidy4.99 g
Sacharidy z cukrov0.06 g
Tuky1.57 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.91 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina0.05 g
Sodík0.03 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
  • Mlieko a výrobky z neho
  • Zeler a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.