Tacos s cícerom

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak1 strúčik
Špenát čerstvý200 g
Soľ1 štipka
Rasca1 štipka
Korenie paprika mletá1 štipka
Petržlen vňať3 g
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Cícer v slanom náleve100 g
Pasta Tahini10 g
Olej kokosový3 ml
Celozrnné tortilly1 kus
Zemiaky batáty pečené50 g
Koriander vňať1 hrsť

Cícer je strukovina, ktorú môžete poznať pod názvom „rímsky hrach“. Je zdraviu prospešná a navyše neobsahuje lepok, takže je vhodná aj pri bezlepkovej diéte.

 

Sladké zemiaky premiešajte s olejom a soľou, dajte piecť na papier na pečenie a pečte 20 minút v predhriatej rúre na 180 °C.

 

Cícer si roztlačte na kašu. Na rozohriatej panvici s kvapkou oleja cícer s paprikou, rascou a soľou poduste asi 5 minút. Potom primiešajte špenát a nechajte ho trochu zvädnúť.

 

V mixéri rozmixujte spolu s trochou vody pastu tahini, vňať koriandru, cesnak, petržlenovú vňať, citrónovú šťavu a štipku soli. Pridajte vodu tak, aby vám vznikla omáčka, ktorá nebude vytekať z tortill.

 

Na placky natrite pastu z cícera, pridajte zemiaky a zalejte omáčkou z tahini. Všetko posypte čerstvým koriandrom a podávajte. Môžete pridať aj kyslú smotanu.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 678.0963 Kj

Bielkoviny4.15 g
Sacharidy21.49 g
Sacharidy z cukrov0.72 g
Tuky4.03 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)1.93 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.21 g
Vláknina2.57 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
  • Sezamové semená (sezam) a výrobky z nich
  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.