Tacos s cícerom
Ingrediencie na 1 porciu
Cesnak | 1 strúčik | |
Špenát čerstvý | 200 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Rasca | 1 štipka | |
Korenie paprika mletá | 1 štipka | |
Petržlen vňať | 3 g | |
Citrónová šťáva čerstvá | 1 g | |
Cícer v slanom náleve | 100 g | |
Pasta Tahini | 10 g | |
Olej kokosový | 3 ml | |
Celozrnné tortilly | 1 kus | |
Zemiaky batáty pečené | 50 g | |
Koriander vňať | 1 hrsť |
Cícer je strukovina, ktorú môžete poznať pod názvom „rímsky hrach“. Je zdraviu prospešná a navyše neobsahuje lepok, takže je vhodná aj pri bezlepkovej diéte.
Sladké zemiaky premiešajte s olejom a soľou, dajte piecť na papier na pečenie a pečte 20 minút v predhriatej rúre na 180 °C.
Cícer si roztlačte na kašu. Na rozohriatej panvici s kvapkou oleja cícer s paprikou, rascou a soľou poduste asi 5 minút. Potom primiešajte špenát a nechajte ho trochu zvädnúť.
V mixéri rozmixujte spolu s trochou vody pastu tahini, vňať koriandru, cesnak, petržlenovú vňať, citrónovú šťavu a štipku soli. Pridajte vodu tak, aby vám vznikla omáčka, ktorá nebude vytekať z tortill.
Na placky natrite pastu z cícera, pridajte zemiaky a zalejte omáčkou z tahini. Všetko posypte čerstvým koriandrom a podávajte. Môžete pridať aj kyslú smotanu.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 678.0963 Kj
Bielkoviny | 4.15 g |
Sacharidy | 21.49 g |
Sacharidy z cukrov | 0.72 g |
Tuky | 4.03 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 1.93 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.21 g |
Vláknina | 2.57 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
- Sezamové semená (sezam) a výrobky z nich
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT