Steak z hovädzej sviečkovej s rozmarínovými zemiakmi a hubovým šalátom

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa1 kus
Cesnak1 strúčik
Zemiaky100 g
Olej olivový extra panenský2 ml
Šampiňóny čerstvé25 g
Tymián10 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Rozmarín10 g
Ocot vínny8 g
Hovädzia sviečková150 g
Hríb čerstvý25 g
Kuriatko jedlé25 g

Plátok sviečkovej necháme zohriať na izbovú teplotu, potrieme ho olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Mäso opečieme 4 minúty z každej strany na rozpálenej panvici. Mäso po opečení zabalíme do alobalu, aby nám neutiekla žiadna šťava. Na rovnakej panvici opečieme najemno nakrájanú cibuľku. Prilejeme vínny ocot, pridáme huby, tymian a necháme pekne prehriať, potom zložíme z platničky a necháme odstáť. Zemiaky nakrájame na tenké plátky a poukladáme do zapekacej misy spolu s plátkami cesnaku a nasekaným rozmarínom. Dáme zapekať do rúry predhriatej na 180 °C na dobu cca 20 minút, kým zemiaky nebudú opečené dozlata. Mäso vyberieme z alobalu, polejeme vzniknutou šťavou, pridáme omáčku z húb a zemiaky ozdobíme kúskom rozmarínu.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 266.3788 Kj

Bielkoviny1.68 g
Sacharidy10.87 g
Sacharidy z cukrov0.01 g
Tuky1.32 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.68 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.41 g
Vláknina3.12 g
Vápnik0.01 g
Gi0.2

ALERGÉNY

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.