Steak z hovädzej sviečkovej s rozmarínovými zemiakmi a hubovým šalátom
Ingrediencie na 1 porciu
Cibuľa | 1 kus | |
Cesnak | 1 strúčik | |
Zemiaky | 100 g | |
Olej olivový extra panenský | 2 ml | |
Šampiňóny čerstvé | 25 g | |
Tymián | 10 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Rozmarín | 10 g | |
Ocot vínny | 8 g | |
Hovädzia sviečková | 150 g | |
Hríb čerstvý | 25 g | |
Kuriatko jedlé | 25 g |
Plátok sviečkovej necháme zohriať na izbovú teplotu, potrieme ho olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Mäso opečieme 4 minúty z každej strany na rozpálenej panvici. Mäso po opečení zabalíme do alobalu, aby nám neutiekla žiadna šťava. Na rovnakej panvici opečieme najemno nakrájanú cibuľku. Prilejeme vínny ocot, pridáme huby, tymian a necháme pekne prehriať, potom zložíme z platničky a necháme odstáť. Zemiaky nakrájame na tenké plátky a poukladáme do zapekacej misy spolu s plátkami cesnaku a nasekaným rozmarínom. Dáme zapekať do rúry predhriatej na 180 °C na dobu cca 20 minút, kým zemiaky nebudú opečené dozlata. Mäso vyberieme z alobalu, polejeme vzniknutou šťavou, pridáme omáčku z húb a zemiaky ozdobíme kúskom rozmarínu.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 266.3788 Kj
Bielkoviny | 1.68 g |
Sacharidy | 10.87 g |
Sacharidy z cukrov | 0.01 g |
Tuky | 1.32 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.68 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.41 g |
Vláknina | 3.12 g |
Vápnik | 0.01 g |
Gi | 0.2 |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT