Šťavnatý burger
Ingrediencie na 1 porciu
Vajce | 1 kus | |
Cibuľa jarná | 1 kus | |
Ovsené vločky | 1 hrsť | |
Tymián | 5 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Rajčina | 0.5 kus | |
Žemľa celozrnná | 60 g | |
Hovädzie mleté | 110 g | |
Citrónová šťáva čerstvá | 1 g | |
Rajčatový protlak | 5 g | |
Ovsené vločky jemné | 1 hrsť | |
Horčica dijonská | 5 g |
V miske zmiešajte mleté mäso, korenie, cibuľku, vločky, dijonsku horčicu a vajce.
Zo zmesi si pripravte karbonátok.
Mäso dajte opekať na rozpálený gril (panvica, gril v rúre, rošt na ohni), pečte tak dlho, kým nebude úplne prepečené, cca 5 minút z každej strany.
Celozrnnú žemľu rozkrojte na polovicu a dajte na chvíľu opiecť. Potom si na jednu polovicu žemle natrite trocha paradajkového pretlaku, ktorý ste si osolili a pokvapkali citrónovou šťavou a na druhú polovicu dajte trocha horčice. Na žemľu vložte karbonátok, zeleninu a priklopte druhou polovicou.
TIPY:
Odporúčame použiť zadné hovädzie a mäso namlieť nahrubo. Burger sa tak počas prípravy nerozpadne. Použite mäso s 20 % tuku, bude šťavnatejšie. K hamburgeru sa perfektne hodí malé pivo a nezabudnite ani na papierové obrúsky.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 1718.124 Kj
Bielkoviny | 19.06 g |
Sacharidy | 53.16 g |
Tuky | 9.93 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 1.6 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 9.34 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápnik | 0.03 g |
ALERGÉNY
- Vajcia a výrobky z nich
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
- Horčica a výrobky z nej
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT