Šťavnatý burger

Ingrediencie na 1 porciu

Vajce1 kus
Cibuľa jarná1 kus
Ovsené vločky1 hrsť
Tymián5 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Rajčina0.5 kus
Žemľa celozrnná60 g
Hovädzie mleté110 g
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Rajčatový protlak5 g
Ovsené vločky jemné1 hrsť
Horčica dijonská5 g

V miske zmiešajte mleté mäso, korenie, cibuľku, vločky, dijonsku horčicu a vajce.

 

Zo zmesi si pripravte karbonátok.

 

Mäso dajte opekať na rozpálený gril (panvica, gril v rúre, rošt na ohni), pečte tak dlho, kým nebude úplne prepečené, cca 5 minút z každej strany.

 

Celozrnnú žemľu rozkrojte na polovicu a dajte na chvíľu opiecť. Potom si na jednu polovicu žemle natrite trocha paradajkového pretlaku, ktorý ste si osolili a pokvapkali citrónovou šťavou a na druhú polovicu dajte trocha horčice. Na žemľu vložte karbonátok, zeleninu a priklopte druhou polovicou.

 

TIPY:

Odporúčame použiť zadné hovädzie a mäso namlieť nahrubo. Burger sa tak počas prípravy nerozpadne.                                  Použite mäso s 20 % tuku, bude šťavnatejšie.              K hamburgeru sa perfektne hodí malé pivo a nezabudnite ani na papierové obrúsky.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 1718.124 Kj

Bielkoviny19.06 g
Sacharidy53.16 g
Tuky9.93 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)1.6 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina9.34 g
Sodík0.07 g
Vápnik0.03 g

ALERGÉNY

  • Vajcia a výrobky z nich
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
  • Horčica a výrobky z nej

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.