Špenátové penne

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak1 strúčik
Bazalka čerstvá1 hrsť
Rajčiny cherry1 hrsť
Cibuľa šalotka1 kus
Špenát čerstvý100 g
Syr plesnivý niva30 g
Soľ1 štipka
Smotana 12 %25 g
Cestoviny celozrnné80 g
Maslo ghee10 g

Cestoviny uvarte podľa návodu. Odporúčame zvoliť cestoviny celozrnné. Napríklad pohánkové, žitné alebo ryžové. Docielite tak zdravšie, nutrične vyváženejšie a hodnotnejšie jedlo než keby ste použili klasické pšeničné cestoviny. To isté platí aj pri iných obilninách alebo pri pečive.

 

Špenát umyte pod tečúcou vodou a nechajte odkvapkať. Nakrájajte si šalotku a cesnak. Na masle oboje orestujte, pridajte špenát, osoľte a cca 5 minút nechajte spoločne podusiť.

 

Ďalej pridajte rozdrobený syr a zalejte smotanou, nechajte spoločne chvíľu ohriať.

 

Na záver premiešajte špenát s cestovinami a ozdobte cherry paradajkami pokrájanými na mesiačiky a čerstvou bazalkou.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 281.04242 Kj

Bielkoviny2.71 g
Sacharidy10.76 g
Sacharidy z cukrov0.05 g
Tuky1.72 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.85 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Cholesterol0.03 g
Vláknina2.24 g
Vápnik0.02 g

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2025 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.