Špenátové penne

Ingrediencie na 1 porciu
Cesnak | 1 strúčik | |
Bazalka čerstvá | 1 hrsť | |
Rajčiny cherry | 1 hrsť | |
Cibuľa šalotka | 1 kus | |
Špenát čerstvý | 100 g | |
Syr plesnivý niva | 30 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Smotana 12 % | 25 g | |
Cestoviny celozrnné | 80 g | |
Maslo ghee | 10 g |
Cestoviny uvarte podľa návodu. Odporúčame zvoliť cestoviny celozrnné. Napríklad pohánkové, žitné alebo ryžové. Docielite tak zdravšie, nutrične vyváženejšie a hodnotnejšie jedlo než keby ste použili klasické pšeničné cestoviny. To isté platí aj pri iných obilninách alebo pri pečive.
Špenát umyte pod tečúcou vodou a nechajte odkvapkať. Nakrájajte si šalotku a cesnak. Na masle oboje orestujte, pridajte špenát, osoľte a cca 5 minút nechajte spoločne podusiť.
Ďalej pridajte rozdrobený syr a zalejte smotanou, nechajte spoločne chvíľu ohriať.
Na záver premiešajte špenát s cestovinami a ozdobte cherry paradajkami pokrájanými na mesiačiky a čerstvou bazalkou.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 281.04242 Kj
Bielkoviny | 2.71 g |
Sacharidy | 10.76 g |
Sacharidy z cukrov | 0.05 g |
Tuky | 1.72 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.85 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Cholesterol | 0.03 g |
Vláknina | 2.24 g |
Vápnik | 0.02 g |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT