Špaldové perníčky
Ingrediencie na 1 porciu
Vajce | 1 kus | |
Med včelí (7g) | 2 lyžičky | |
Orechy vlašské | 1 hrsť | |
Olej slnečnicový | 0.5 lyžica | |
Múka špaldová celozrnná | 27 g | |
Perníkové korenie | 3 štipky |
Špalda je zdravšou alternatívou klasickej pšenice. Obsahuje významné množstvo vitamínov a minerálnych látok. Okrem toho v nej ale nenájdete žiaden cholesterol a využijete ju aj pri diétach.
Preosiatu múku si nasypte do misky alebo na val a potom pridávajte aj ostatné suroviny, teda med, vajce, orechy, perníkové korenie a olej.
Všetko poriadne zmiešajte a spracujte rukami. Cesto nemusíte nechávať odležať v chladničke a môžete ho rovno vyváľať na hrúbku asi 3 mm.
Z cesta vykrajujte jednotlivé tvary, potom ich presuňte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte vo vyhriatej rúre na 180° asi 10 minút.
Upečené perníčky môžete ozdobiť podľa chuti. Skladujte v suchu.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 998.726 Kj
Bielkoviny | 8.3 g |
Sacharidy | 7.93 g |
Tuky | 11.46 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 1.55 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 0.69 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápnik | 0.05 g |
Gi | 65 |
ALERGÉNY
- Vajcia a výrobky z nich
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT