Špaldové perníčky

Ingrediencie na 1 porciu

Vajce1 kus
Med včelí (7g)2 lyžičky
Orechy vlašské1 hrsť
Olej slnečnicový0.5 lyžica
Múka špaldová celozrnná27 g
Perníkové korenie3 štipky

Špalda je zdravšou alternatívou klasickej pšenice. Obsahuje významné množstvo vitamínov a minerálnych látok. Okrem toho v nej ale nenájdete žiaden cholesterol a využijete ju aj pri diétach.

 

Preosiatu múku si nasypte do misky alebo na val a potom pridávajte aj ostatné suroviny, teda med, vajce, orechy, perníkové korenie a olej.

 

Všetko poriadne zmiešajte a spracujte rukami. Cesto nemusíte nechávať odležať v chladničke a môžete ho rovno vyváľať na hrúbku asi 3 mm.

 

Z cesta vykrajujte jednotlivé tvary, potom ich presuňte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte vo vyhriatej rúre na 180° asi 10 minút.

 

Upečené perníčky môžete ozdobiť podľa chuti. Skladujte v suchu.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 998.726 Kj

Bielkoviny8.3 g
Sacharidy7.93 g
Tuky11.46 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)1.55 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina0.69 g
Sodík0.07 g
Vápnik0.05 g
Gi65

ALERGÉNY

  • Vajcia a výrobky z nich
  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.