Šošovicový šalát s tuniakom

Ingrediencie na 1 porciu
Cibuľa jarná | 1 kus | |
Tuniak vo vlastnej šťave | 120 g | |
Šošovica varená | 40 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Citrónová šťáva čerstvá | 5 g |
Zelená šošovica je vážne skvelá! Má špecifickú tmavo zelenú farbu ale keď ju rozdelíte je žltá. Patrí medzi najchutnejšie a najzdravšie druhy šošovice, práve kvôli svojej lahodnej orieškovej chuti a určite vás prekvapí aj jej nekonečná variabilita.
Je drobnozrnná, nerozvarí sa a nenasiakne chuť dresingu, preto je ako stvorená k príprave šalátov.
Šošovicu si hodinu pred vložte do vody. Potom vodu vylejte a šošovicu uvarte v novej osolenej vode, podľa návodu na obale. Po uvarení zmiešajte šošovicu s tuniakom a jarnou cibuľkou. Dochuťte citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením. Takto pripravený šalát sa hodí ako príloha k mäsu alebo k nemu pridajte kúsok kvalitného pečiva a vykúzlite tak výživnú večeru.
Ak máte šošovicu alebo všeobecne strukoviny radi a ešte vám zvýšilo, odporúčame si dopriať tiež zdravú šošovicovú polievku. Môžete si vybrať z množstva variant.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 55.907 Kj
Bielkoviny | 1 g |
Sacharidy | 1.6 g |
Sacharidy z cukrov | 0.16 g |
Tuky | 0.07 g |
Vláknina | 0.39 g |
ALERGÉNY
- Ryby a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT