Šošovicovo-špenátová polievka s kurkumou
Ingrediencie na 1 porciu
Cibuľa červená | 0.5 kus | |
Špenát čerstvý | 70 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Kurkuma mletá | 2 štipky | |
Zeleninový vývar | 250 ml | |
Šošovica červená po uvarení | 50 g | |
Olej kokosový | 3 ml |
Červená šošovica patrí síce k strukovinám, no potrebuje odlišné zachádzanie. Strukovinové pravidlá pre ňu prestávajú platiť hneď za pokladňou obchodu.
V čom je šošovica odlišná?
- Červená šošovica nemá šupku- nespôsobuje tak nafukovanie.
- Červená šošovica sa nemusí vopred namáčať.
- Červená šošovica sa rozvarí- tak je to správne.
- Červenou šošovica neklíči.
- Červenou šošovicu nemusíte po rozmixovaní pasírovať- nemusíte sa zbavovať šupiek.
Najemno nakrájanú cibuľku si vypražte na troške kokosového oleja. Potom pridajte špenát a spoločne so šošovicou chvíľu restujte. Nakoniec zalejte vývarom a varte cca 15-20 minút. Polievku následne môžete rozmixovať do krému alebo nechať tak.
Pridajte kurkumu, trocha soli a šošovicová polievka je pripravená na servírovanie. Odporúčame pridať kúsok čerstvého žitného pečiva.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 78.915 Kj
Bielkoviny | 0.34 g |
Sacharidy | 1.81 g |
Sacharidy z cukrov | 0.02 g |
Tuky | 1.12 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.9 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.1 g |
Vláknina | 0.12 g |
ALERGÉNY
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT