Šošovicová polievka

Ingrediencie na 1 porciu
Cibuľa | 1 kus | |
Mrkva | 1 kus | |
Cesnak | 1 strúčik | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Majoránka | 1 štipka | |
Zeleninový vývar | 250 ml | |
Rýžová kaše instantní | 10 g | |
Olej repkový | 3 ml | |
Šošovica červená po uvarení | 50 g | |
Šunka sušená parmská | 30 g |
Červená šošovica patrí síce k strukovinám, no potrebuje odlišné zachádzanie. Strukovinové pravidlá pre ňu prestávajú platiť hneď za pokladňou obchodu.
V čom je šošovica odlišná?
- Červená šošovica nemá šupku- nespôsobuje tak nafukovanie.
- Červená šošovica sa nemusí vopred namáčať.
- Červená šošovica sa rozvarí- tak je to správne.
- Červenou šošovica neklíči.
- Červenou šošovicu nemusíte po rozmixovaní pasírovať- nemusíte sa zbavovať šupiek.
Mrkvu očistite, umyte a nakrájajte najemno. Cesnak ošúpte a osoľte. Šunku nakrájajte na drobno spoločne s cibuľou a následne opečte na panvici. Po chvíli pridajte mrkvu a pečte dozlatista.
Po pár minútach vmiešajte šošovicu, zalejte vývarom, okoreňte a varte do mäkka približne 15-20 minút. Nakoniec, za stáleho miešania vsypte do polievky instantnú kašu. Šošovicovú polievku dochuťte cesnakom a soľou.
Premiešajte, odstavte a po niekoľkých minútach môžete polievku podávať. Odporúčame pridať kúsok čerstvého žitného pečiva.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 443.576 Kj
Bielkoviny | 2.74 g |
Sacharidy | 18.25 g |
Sacharidy z cukrov | 0.04 g |
Tuky | 1.65 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.08 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Vláknina | 7.12 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT