Šošovicová polievka

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa1 kus
Mrkva1 kus
Cesnak1 strúčik
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Majoránka1 štipka
Zeleninový vývar250 ml
Rýžová kaše instantní10 g
Olej repkový3 ml
Šošovica červená po uvarení50 g
Šunka sušená parmská30 g

Červená šošovica patrí síce k strukovinám, no potrebuje odlišné zachádzanie. Strukovinové pravidlá pre ňu prestávajú platiť hneď za pokladňou obchodu.

V čom je šošovica odlišná?

 

  1. Červená šošovica nemá šupku- nespôsobuje tak nafukovanie.
  2. Červená šošovica sa nemusí vopred namáčať.
  3. Červená šošovica sa rozvarí- tak je to správne.
  4. Červenou šošovica neklíči.
  5. Červenou šošovicu nemusíte po rozmixovaní pasírovať- nemusíte sa zbavovať šupiek.

 

Mrkvu očistite, umyte a nakrájajte najemno. Cesnak ošúpte a osoľte. Šunku nakrájajte na drobno spoločne s cibuľou a následne opečte na panvici. Po chvíli pridajte mrkvu a pečte dozlatista.

 

Po pár minútach vmiešajte šošovicu, zalejte vývarom, okoreňte a varte do mäkka približne 15-20 minút. Nakoniec, za stáleho miešania vsypte do polievky instantnú kašu. Šošovicovú polievku dochuťte cesnakom a soľou.

 

Premiešajte, odstavte a po niekoľkých minútach môžete polievku podávať. Odporúčame pridať kúsok čerstvého žitného pečiva.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 443.576 Kj

Bielkoviny2.74 g
Sacharidy18.25 g
Sacharidy z cukrov0.04 g
Tuky1.65 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.08 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina7.12 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2025 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.