Smotanová polievka s gnocchami

Ingrediencie na 1 porciu

Maslo1 g
Zemiaky1 g
Vajce1 kus
Cibuľa červená0.25 kus
Pažítka1 hrsť
Strúhanka1 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Petržlen vňať1 g
Huby čerstvé70 g
Zeleninový vývar200 ml
Smotana na varenie 10 %30 g
Šalvia1 štipka

Huby pridajú do každého pokrmu skvelú zemitú chuť. Túto polievku môžete podávať aj počas sviatkov. Hubovo-šalviové gnocchi v nej sú jednoducho neodolateľné!

 

Vo väčšom hrnci rozohrejte maslo, orestujte cibuľu a pridajte huby. Všetko opekajte do mäkka približne 10-15 minút. Okoreňte soľou, čiernym korením a dobre premiešajte.

 

Cca 2-3 lyžice opečených húb odoberte a odložte na stranu. Ku zvyšku húb v hrnci pridajte zemiaky, zalejte vývarom a varte do mäkka. Potom zmes rozmixujte tyčovým mixérom dohladka.

 

Odložené huby nasekajte nadrobno, dajte do misky, pridajte vajce a šalviu, osoľte a okoreňte čiernym korením. Zmes premiešajte a zahustite strúhankou tak, aby sa zo zmesi dali tvarovať gnocchi. Do rozmixovanej polievky pridajte gnocchi a polievku varte cca 5 minút. Potom prilejte smotanu, nechajte prejsť varom a odstavte.

 

Polievku podávajte posypanú petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.

 

1 hrniec/6 porcií polievky:

  • 2 lyžice masla
  • 1 červená cibuľa
  • 400g čerstvých/sušených lesných hub
  • soľ a čierne korenie
  • 4 zemiaky
  • 1,2 litra zeleninového vývaru
  • 1 bio vajce
  • hrsť šalvie
  • strúhanka podľa potreby
  • 200ml smotany na varenie (12%)

+ petržlenová vňať alebo pažítka na ozdobu

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 419.095 Kj

Bielkoviny6.88 g
Sacharidy3.34 g
Sacharidy z cukrov0.01 g
Tuky6.45 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)2.14 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.3 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina0.28 g
Sodík0.07 g
Vápnik0.03 g

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho
  • Vajcia a výrobky z nich
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.