Slivkový „koláč“

Ingrediencie na 1 porciu

Polotučný tvaroh20 g
Slivky3 kusy
Med včelí (7g)6 lyžičiek
Výživa banánová0.2 kus
Múka cícerová25 g
Holandské kakao25 g
Kypriaci prášok do pečiva4 g
Olej kokosový2 ml

Radi si pochutnávate na slivkách? To teda robíte dobre. Slivky sú nie len chutné ale aj veľmi zdravé. Čo všetko slivky dokážu?

 

Slivky vám môžu pomôcť pri liečbe obličiek, pečene či krvného obehu. Pomáhajú aj srdcu a cievam, znižujú cholesterol a neoceniteľné sú aj pri črevných problémoch a zápche.

 

Koláč z hrnčeka je veľmi jednoduchý a rýchly. Vhodný je ako raňajky ale aj ako desiata. Namiesto sliviek môžete použiť aj akékoľvek iné ovocie.

 

Všetky ingrediencie dôkladne zmiešajte a dajte do 400 ml hrnčeka. Hrnček dajte do mikrovlnky a pečte cca 2-3 minúty, na najvyššom výkone. Po vybratí ho nechajte chvíľu vychladnúť a potom vydlabte lyžičkou.

 

Na náplň použite tyčovým mixérom rozmixované slivky zmiešané s tvarohom. Slivkový koláč posypte vydlabaným korpusom a môžete podávať.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 1044.2483 Kj

Bielkoviny1.52 g
Sacharidy57.07 g
Sacharidy z cukrov28.38 g
Tuky1.54 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.97 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.1 g
Vláknina2.47 g
Sodík0.02 g
Vápnik0.02 g
Gi65

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho
  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.