Slivkový „koláč“
Ingrediencie na 1 porciu
Polotučný tvaroh | 20 g | |
Slivky | 3 kusy | |
Med včelí (7g) | 6 lyžičiek | |
Výživa banánová | 0.2 kus | |
Múka cícerová | 25 g | |
Holandské kakao | 25 g | |
Kypriaci prášok do pečiva | 4 g | |
Olej kokosový | 2 ml |
Radi si pochutnávate na slivkách? To teda robíte dobre. Slivky sú nie len chutné ale aj veľmi zdravé. Čo všetko slivky dokážu?
Slivky vám môžu pomôcť pri liečbe obličiek, pečene či krvného obehu. Pomáhajú aj srdcu a cievam, znižujú cholesterol a neoceniteľné sú aj pri črevných problémoch a zápche.
Koláč z hrnčeka je veľmi jednoduchý a rýchly. Vhodný je ako raňajky ale aj ako desiata. Namiesto sliviek môžete použiť aj akékoľvek iné ovocie.
Všetky ingrediencie dôkladne zmiešajte a dajte do 400 ml hrnčeka. Hrnček dajte do mikrovlnky a pečte cca 2-3 minúty, na najvyššom výkone. Po vybratí ho nechajte chvíľu vychladnúť a potom vydlabte lyžičkou.
Na náplň použite tyčovým mixérom rozmixované slivky zmiešané s tvarohom. Slivkový koláč posypte vydlabaným korpusom a môžete podávať.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 1044.2483 Kj
Bielkoviny | 1.52 g |
Sacharidy | 57.07 g |
Sacharidy z cukrov | 28.38 g |
Tuky | 1.54 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.97 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.1 g |
Vláknina | 2.47 g |
Sodík | 0.02 g |
Vápnik | 0.02 g |
Gi | 65 |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT