Seitanová čína

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa1 kus
Paprika červená1 kus
Paprika žltá1 kus
Paprika zelená1 kus
Pórik0.5 kus
Šampiňóny čerstvé80 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Koriander mletý1 štipka
Kurkuma mletá1 štipka
Omáčka sójová5 g
Škrob kukuričný1 g
Mäso Seitan100 g

Seitanová čína je ideálnym receptom pre všetkých, ktorí si chcú pochutnať na orientálnom recepte a nahradiť mäso rastlinnou alternatívou. Seitan je totiž vo svojej podstate pšeničný lepok, ale mäsu je svojou konzistenciou podobnejší než napríklad sójové mäso.

 

Umytú a očistenú zeleninu a šampiňóny nakrájajte na menšie kúsky. Rastlinné mäso seitan nakrájajte na rezance.

 

Rozpáľte kvalitný olej na nepriľnavú panvicu a krátko na nej vyprážajte zeleninu. Potom okoreňte podľa chuti a pridajte nakrájaný seitan.

 

Celú zmes krátko poduste, prilejte sójovú omáčku a škrob rozmiešaný v troške vody. Varte na miernom plameni, kým omáčka nezhustne.

 

Táto vegetariánska čína sa najlepšie hodí k varenej ryži alebo k ryžovým rezancom.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 677.134 Kj

Bielkoviny6.42 g
Sacharidy31.68 g
Sacharidy z cukrov0.04 g
Tuky4.34 g
Vláknina12.01 g

ALERGÉNY

  • Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.