Šampiňónová omáčka
Ingrediencie na 1 porciu
Cibuľa | 1 kus | |
Šampiňóny čerstvé | 125 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Smotana na varenie 10 % | 50 g |
Šampiňónovú omáčku pripravíte veľmi jednoducho. Šampiňóny olúpte a nakrájajte na tenké plátky. Na panvici osmažte najemno nakrájanú cibuľku. Pridajte šampiňóny a cca 5 minút sprudka opekajte. Na záver prilejte smotanu a chvíľku povarte. Soľ, čierne korenie a prípadné korenie podľa chuti. Báječne sa hodí ku všetkým druhom cestovín, ale aj k ryži a pomiaganým zemiakom.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 188.978 Kj
Bielkoviny | 1.06 g |
Sacharidy | 9.09 g |
Tuky | 0.36 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.08 g |
Vláknina | 3.05 g |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT