Šampiňónová omáčka

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa1 kus
Šampiňóny čerstvé125 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Smotana na varenie 10 %50 g

Šampiňónovú omáčku pripravíte veľmi jednoducho. Šampiňóny olúpte a nakrájajte na tenké plátky. Na panvici osmažte najemno nakrájanú cibuľku. Pridajte šampiňóny a cca 5 minút sprudka opekajte. Na záver prilejte smotanu a chvíľku povarte. Soľ, čierne korenie a prípadné korenie podľa chuti. Báječne sa hodí ku všetkým druhom cestovín, ale aj k ryži a pomiaganým zemiakom.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 188.978 Kj

Bielkoviny1.06 g
Sacharidy9.09 g
Tuky0.36 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.08 g
Vláknina3.05 g

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.