Šalát z mrkvy a repy
Ingrediencie na 1 porciu
Mrkva | 1 kus | |
Bazalka čerstvá | 1 hrsť | |
Cvikla | 200 g | |
Pórik | 0.5 kus | |
Soľ | 1 štipka | |
Umeocot | 5 lyžičiek |
Pór a červená repa predstavujú jedny z najznámejších a najdostupnejších druhov zelenín u nás. Zoženiete ich po celý rok a môžete si vybrať aj lokálne kúsky. Nad lokálnymi kúskami určite neohŕňajte nos! Aj z na prvý pohľad obyčajnej koreňovej zeleniny vykúzlite neuveriteľné množstvo receptov. Navyše okrem dobrej dostupnosti vás určite poteší aj priaznivá cena. Inšpirujeme vás.
Mrkvu a repu nastrúhajte najemno, pridajte nakrájaný pór. Osoľte, pridajte bazalku a trocha pokvapkajte umeoctom. Takto pripravený šalát sa hodí ako príloha k mäsu, rybám alebo aj k rastlinným náhradám, ako je tofu, tempeh a pod.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 324.439 Kj
Bielkoviny | 3.34 g |
Sacharidy | 14.15 g |
Tuky | 0.58 g |
Vláknina | 7.19 g |
Gi | 0.3 |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT