Šalát z grilovanej zeleniny
Ingrediencie na 1 porciu
Cibuľa | 1 kus | |
Bazalka sušená | 5 g | |
Olej olivový extra panenský | 20 ml | |
Rajčiny cherry | 1 hrsť | |
Baklažán | 0.5 kus | |
Paprika červená | 1 kus | |
Rukola | 1 hrsť | |
Cuketa | 0.5 kus | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Citrón | 50 g |
Teplý šalát z grilovanej zeleniny je vítanou diétnou večerou. Zelenina by vďaka obsahu prospešných látok mala tvoriť každodennú súčasť nášho jedálnička. Zeleninu by sme navyše vo väčšine prípadov mali konzumovať aj so šupkou, pretože tá spravidla obsahuje cenné antioxidanty a vlákninu.
Začnite tak, že si umyjete a očistíte zeleninu. Ošúpanú cibuľu nakrájajte na polmesiace, balkažán na kolieska, cuketu na hranolky, papriku bez jadierok na väčšie pásiky a paradajky môžete nechať vcelku.
Pripravenú a nakrájanú zeleninu dajte do misky, pokvapkajte kvalitným olivovým olejom, posypte sušenou bazalkou a zľahka premiešajte, aby sa zelenina obalila olejom.
Potom máte niekoľko možností. Môžete všetko naskladať na pripravený plech vyložený papierom na pečenie a piecť v predhriatej rúre na 220 °C, kým zelenina zozlatne, alebo zeleninu opiecť na záhradnom grile či ju vypražiť na kvalitnej panvici.
Pečenú zeleninu premiešajte s čerstvou rukolou, ochuťte soľou a čiernym korením. Pre výraznejšiu chuť môžete pokvapkať čerstvou šťavou z citróna.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 625.259 Kj
Bielkoviny | 5.22 g |
Sacharidy | 25.42 g |
Sacharidy z cukrov | 0.03 g |
Tuky | 4.95 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.6 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.3 g |
Vláknina | 9.22 g |
Vápnik | 0.04 g |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT