Šalát z batátov a grilovanej zeleniny
Ingrediencie na 1 porciu
Mrkva | 0.5 kus | |
Olej olivový | 1 ml | |
Rajčiny cherry | 1 hrsť | |
Cvikla | 100 g | |
Paprika červená | 0.5 kus | |
Paprika žltá | 0.5 kus | |
Paprika zelená | 0.5 kus | |
Cuketa | 0.5 kus | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Petržlen vňať | 1 g | |
Citrónová šťáva čerstvá | 1 g | |
Zemiaky batáty pečené | 140 g |
Batáty a zvyšnú zeleninu nakrájajte na väčšie kúsky, zmiešajte s 3 lyžicami oleja, soľou, čiernym korením a ďalším korením podľa vlastnej chuti.
Zeleninu rozprestrite do väčšej misy na zapekanie a dajte na 20 až 30 minút pod gril. Zeleninu občas premiešajte. Hotový šalát posypte petržlenovou vňaťou alebo inými obľúbenými bylinkami a pokvapkajte citrónovou šťavou. Šalát môžete podávať teplý, no tiež aj na studeno.
K pečenej zelenine si môžete pripraviť obľúbený jogurtový dip alebo vyskúšať napríklad skvelé a šťavnaté guacamole.
Takto pripravený šalát sa hodí ako hlavné zeleninové jedlo alebo ako veľmi chutná príloha k mäsu.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 658.6483 Kj
Bielkoviny | 6.07 g |
Sacharidy | 28.4 g |
Sacharidy z cukrov | 0.06 g |
Tuky | 5.4 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.88 g |
Vláknina | 12.06 g |
Gi | 0.3 |
ALERGÉNY
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT