Šalát z batátov a grilovanej zeleniny

Ingrediencie na 1 porciu

Mrkva0.5 kus
Olej olivový1 ml
Rajčiny cherry1 hrsť
Cvikla100 g
Paprika červená0.5 kus
Paprika žltá0.5 kus
Paprika zelená0.5 kus
Cuketa0.5 kus
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Petržlen vňať1 g
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Zemiaky batáty pečené140 g

Batáty a zvyšnú zeleninu nakrájajte na väčšie kúsky, zmiešajte s 3 lyžicami oleja, soľou, čiernym korením a ďalším korením podľa vlastnej chuti.

 

Zeleninu rozprestrite do väčšej misy na zapekanie a dajte na 20 až 30 minút pod gril. Zeleninu občas premiešajte. Hotový šalát posypte petržlenovou vňaťou alebo inými obľúbenými bylinkami a pokvapkajte citrónovou šťavou. Šalát môžete podávať teplý, no tiež aj na studeno.

 

K pečenej zelenine si môžete pripraviť obľúbený jogurtový dip alebo vyskúšať napríklad skvelé a šťavnaté guacamole.

 

Takto pripravený šalát sa hodí ako hlavné zeleninové jedlo alebo ako veľmi chutná príloha k mäsu.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 658.6483 Kj

Bielkoviny6.07 g
Sacharidy28.4 g
Sacharidy z cukrov0.06 g
Tuky5.4 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.88 g
Vláknina12.06 g
Gi0.3

ALERGÉNY

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.