Šalát so šošovicou, mangom a kozím syrom
Ingrediencie na 1 porciu
Olej olivový | 5 ml | |
Mango | 50 g | |
Rukola | 50 hrsťou | |
Šošovica varená | 50 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Syr kozí čerstvý | 40 g | |
Citrónová šťáva čerstvá | 3 g |
Šošovicu necháme 12 hodín namočenú. Potom opláchneme, zalejeme vodou nad okraj a varíme domäkka, cca 15 minút. Na tanieri šošovicu ozdobíme kúskami kozieho syra, nakrájaným mangom a rukolou. Dochutíme zálievkou z olivového oleja, soli, čierneho korenia a citróna.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 77.53 Kj
Bielkoviny | 0.63 g |
Sacharidy | 1.02 g |
Sacharidy z cukrov | 0.29 g |
Tuky | 1.28 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.88 g |
Vláknina | 0.25 g |
Gi | 51 |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT