Šalát pauzanella s tuniakom
Ingrediencie na 1 porciu
Bazalka čerstvá | 1 hrsť | |
Olej olivový | 2 ml | |
Olivy čierne | 10 kusů | |
Chlieb celozrnný pšenično-ražný (50g) | 1 krajec | |
Rajčiny cherry | 2 hrsti | |
Tuniak vo vlastnej šťave | 80 g |
Chlieb nakrájame na väčšie kocky a dáme do rúry na plech opiecť dozlata. Medzitým umyjeme paradajky a prepolíme ich. Vo veľkej mise zmiešame opečený chlieb, paradajky, olivy, natrháme listy bazalky a tuniaka, ktorého do šalátu rozdrobíme, a vmiešame olej a vínny ocot. Je vhodné nechať šalát chvíľu v chladničke odstáť.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 668.303 Kj
Bielkoviny | 5.46 g |
Sacharidy | 28.24 g |
Tuky | 2.58 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.88 g |
Vláknina | 5.66 g |
Gi | 40 |
ALERGÉNY
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
- Ryby a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT