Šalát pauzanella s tuniakom

Ingrediencie na 1 porciu

Bazalka čerstvá1 hrsť
Olej olivový2 ml
Olivy čierne10 kusů
Chlieb celozrnný pšenično-ražný (50g)1 krajec
Rajčiny cherry2 hrsti
Tuniak vo vlastnej šťave80 g

Chlieb nakrájame na väčšie kocky a dáme do rúry na plech opiecť dozlata. Medzitým umyjeme paradajky a prepolíme ich. Vo veľkej mise zmiešame opečený chlieb, paradajky, olivy, natrháme listy bazalky a tuniaka, ktorého do šalátu rozdrobíme, a vmiešame olej a vínny ocot. Je vhodné nechať šalát chvíľu v chladničke odstáť.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 668.303 Kj

Bielkoviny5.46 g
Sacharidy28.24 g
Tuky2.58 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.88 g
Vláknina5.66 g
Gi40

ALERGÉNY

  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
  • Ryby a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2025 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.