Ryba so sladkými zemiakmi

Ingrediencie na 1 porciu

Vajce1 kus
Treska pečená120 g
Strúhanka25 g
Soľ1 štipka
Pomarančová šťava čerstvá1 ml
Pomarančová kôra3 g
Orechy pekanové1 hrsť
Zemiaky batáty varené bez šupky80 g

Sladké zemiaky uvarte do mäkka (cca 10 minút). V mixéri si medzitým rozmixujte pekanové orechy, trochu strúhanky, (kto má, použite celozrnnú) a lyžičku pomarančovej kôry. Keď bude zmes dôkladne rozmixovaná, vysypte ju na tanier.

Rybu obaľte v ušľahanom vajíčku a potom v zmesi z orechov. Na rozpálenej nepriľnavej panvici rybu opečte dozlatista (ak potrebujete použiť olej, použite olej vhodný na smaženie). Uvarené batáty roztlačte vidličkou, pridajte lyžičku šťavy z pomaranča a soľ. Na ozdobu môžete použiť plátok pomaranča, alebo nasekané pekanové orechy.

Tip: Ku sladkým zemiakom sa výborne hodí aj pečený kapor v rúre. Sladká batatová kaša a pečený kapor v rúre sa môžu servírovať aj ako hlavný vianočný chod.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 663.761 Kj

Bielkoviny7.43 g
Sacharidy3.23 g
Sacharidy z cukrov0.14 g
Tuky12.51 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)1.57 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina0.99 g
Sodík0.07 g
Vápnik0.03 g

ALERGÉNY

  • Vajcia a výrobky z nich
  • Ryby a výrobky z nich
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.