Ryba so sladkými zemiakmi
Ingrediencie na 1 porciu
Vajce | 1 kus | |
Treska pečená | 120 g | |
Strúhanka | 25 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Pomarančová šťava čerstvá | 1 ml | |
Pomarančová kôra | 3 g | |
Orechy pekanové | 1 hrsť | |
Zemiaky batáty varené bez šupky | 80 g |
Sladké zemiaky uvarte do mäkka (cca 10 minút). V mixéri si medzitým rozmixujte pekanové orechy, trochu strúhanky, (kto má, použite celozrnnú) a lyžičku pomarančovej kôry. Keď bude zmes dôkladne rozmixovaná, vysypte ju na tanier.
Rybu obaľte v ušľahanom vajíčku a potom v zmesi z orechov. Na rozpálenej nepriľnavej panvici rybu opečte dozlatista (ak potrebujete použiť olej, použite olej vhodný na smaženie). Uvarené batáty roztlačte vidličkou, pridajte lyžičku šťavy z pomaranča a soľ. Na ozdobu môžete použiť plátok pomaranča, alebo nasekané pekanové orechy.
Tip: Ku sladkým zemiakom sa výborne hodí aj pečený kapor v rúre. Sladká batatová kaša a pečený kapor v rúre sa môžu servírovať aj ako hlavný vianočný chod.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 663.761 Kj
Bielkoviny | 7.43 g |
Sacharidy | 3.23 g |
Sacharidy z cukrov | 0.14 g |
Tuky | 12.51 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 1.57 g |
Cholesterol | 0.2 g |
Vláknina | 0.99 g |
Sodík | 0.07 g |
Vápnik | 0.03 g |
ALERGÉNY
- Vajcia a výrobky z nich
- Ryby a výrobky z nich
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT