Rizoto so zeleninou

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa1 kus
Kuracie mäso100 g
Ryža varená200 g
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Jarná zeleninová zmes (hrášok, kukurica, karotka)100 g

Do vriacej osolenej vody vložíme sáčok s umytou ryžou a varíme na miernom ohni 15 – 20 min. podľa návodu na obale. Na panvičke si medzitým opečieme cibuľku s kuracím mäsom do zatiahnutia, osolíme a okoreníme. Ryžu scedíme a potom premiešame s mäsovou zmesou. Výživové hodnoty zodpovedajú uvarenej ryži. 100 g surovej ryže sa rovná 200 g ryži varenej. Vždy si teda odvážte polovicu množstva, než je v recepte uvedené.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 194.2147 Kj

Bielkoviny1.19 g
Sacharidy9.34 g
Tuky0.32 g
Vláknina3.01 g

ALERGÉNY

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.