Rizoto s mrkvou, hráškom a parmezánom
Ingrediencie na 1 porciu
Mrkva | 1 kus | |
Hrášok čerstvý | 100 g | |
Olej olivový | 5 ml | |
Cibuľa jarná | 1 kus | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Ryža celozrnná | 200 g | |
Zeleninový vývar | 100 ml | |
Rozmarín | 10 g | |
Syr parmezán strúhaný | 15 g |
Orestujeme jarnú cibuľku, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a hrášok. Podlejeme zeleninovým vývarom a pridáme prepláchnutú ryžu. Pridáme rozmarín, soľ a korenie. Premiešame a dolejeme vodou cca 1 cm nad okraj rizota. Dusíme asi 20 minút. Podávame ozdobené parmezánom. Výživové hodnoty zodpovedajú uvarenej ryži. 100 g surovej ryže sa rovná 200 g ryži varenej. Vždy si teda odvážte polovicu množstva než je v recepte uvedené.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 254.7165 Kj
Bielkoviny | 1.96 g |
Sacharidy | 8.69 g |
Tuky | 1.64 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.91 g |
Vláknina | 4.38 g |
Gi | 0.15 |
ALERGÉNY
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT