Rizoto s mrkvou, hráškom a parmezánom

Ingrediencie na 1 porciu

Mrkva1 kus
Hrášok čerstvý100 g
Olej olivový5 ml
Cibuľa jarná1 kus
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Ryža celozrnná200 g
Zeleninový vývar100 ml
Rozmarín10 g
Syr parmezán strúhaný15 g

Orestujeme jarnú cibuľku, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a hrášok. Podlejeme zeleninovým vývarom a pridáme prepláchnutú ryžu. Pridáme rozmarín, soľ a korenie. Premiešame a dolejeme vodou cca 1 cm nad okraj rizota. Dusíme asi 20 minút. Podávame ozdobené parmezánom. Výživové hodnoty zodpovedajú uvarenej ryži. 100 g surovej ryže sa rovná 200 g ryži varenej. Vždy si teda odvážte polovicu množstva než je v recepte uvedené.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 254.7165 Kj

Bielkoviny1.96 g
Sacharidy8.69 g
Tuky1.64 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.91 g
Vláknina4.38 g
Gi0.15

ALERGÉNY

  • Mlieko a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2025 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.