Rizoto na thajský spôsob
Ingrediencie na 1 porciu
Paprika červená | 0.5 kus | |
Paprika žltá | 0.5 kus | |
Paprika zelená | 0.5 kus | |
Špenát čerstvý | 20 g | |
Orechy kešu | 1 hrsť | |
Chilli paprička | 1 kus | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Ryža celozrnná | 60 g | |
Limetka | 0.5 kus | |
Mlieko kokosové | 50 ml | |
Maslo ghee | 15 g |
Rizoto na thajský spôsob vás očarí svojou pikantnosťou. Chilli obsahuje štipľavý alkaloid kapsaicin, ktorý pôsobí analgeticky a antibakteriálne. Chilli je navyše skvelým pomocníkom pri chudnutí.
Najprv si pripravte ryžu. Dobre ju opláchnite a potom ju dajte variť do osolenej vody podľa návodu na obale.
Papriku nakrájajte na menšie kocky a chilli papričku najemno (ak nie ste milovníkom príliš pálivého jedla, nemusíte ju dávať do jedla celú a so semienkami).
Na panvici zohrejte ghee, prihoďte nakrájanú papriku, chilli a opekajte. Po chvíli pridajte uvarenú ryžu a kokosové mlieko. Všetko spoločne krátko poduste.
Nakoniec odstavte, primiešajte špenát, limetkovú šťavu a čerstvú kôru (ale len v prípade, že nemáte chemicky ošetrenú limetku ale BIO limetky).
V rúre pri 180°C opražte kešu orechy po dobu 10 minút. Nakoniec nimi posypte pripravené rizoto a môžete podávať.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 705.915 Kj
Bielkoviny | 5.37 g |
Sacharidy | 25.45 g |
Sacharidy z cukrov | 0.01 g |
Tuky | 9.67 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.62 g |
Cholesterol | 0.03 g |
Vláknina | 6.25 g |
ALERGÉNY
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
- Mlieko a výrobky z neho
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT