Rizoto na thajský spôsob

Ingrediencie na 1 porciu

Paprika červená0.5 kus
Paprika žltá0.5 kus
Paprika zelená0.5 kus
Špenát čerstvý20 g
Orechy kešu1 hrsť
Chilli paprička1 kus
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Ryža celozrnná60 g
Limetka0.5 kus
Mlieko kokosové50 ml
Maslo ghee15 g

Rizoto na thajský spôsob vás očarí svojou pikantnosťou. Chilli obsahuje štipľavý alkaloid kapsaicin, ktorý pôsobí analgeticky a antibakteriálne. Chilli je navyše skvelým pomocníkom pri chudnutí.

 

Najprv si pripravte ryžu. Dobre ju opláchnite a potom ju dajte variť do osolenej vody podľa návodu na obale.

 

Papriku nakrájajte na menšie kocky a chilli papričku najemno (ak nie ste milovníkom príliš pálivého jedla, nemusíte ju dávať do jedla celú a so semienkami).

 

Na panvici zohrejte ghee, prihoďte nakrájanú papriku, chilli a opekajte. Po chvíli pridajte uvarenú ryžu a kokosové mlieko. Všetko spoločne krátko poduste.

 

Nakoniec odstavte, primiešajte špenát, limetkovú šťavu a čerstvú kôru (ale len v prípade, že nemáte chemicky ošetrenú limetku ale BIO limetky).

 

V rúre pri 180°C opražte kešu orechy po dobu 10 minút. Nakoniec nimi posypte pripravené rizoto a môžete podávať.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 705.915 Kj

Bielkoviny5.37 g
Sacharidy25.45 g
Sacharidy z cukrov0.01 g
Tuky9.67 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.62 g
Cholesterol0.03 g
Vláknina6.25 g

ALERGÉNY

  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
  • Mlieko a výrobky z neho

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.