Tofu scramble eggs
Ingrediencie na 1 porciu
Voda čistá | 0.1 liter | |
Cibuľa šalotka | 1 kus | |
Oregano drvené | 1 štipka | |
Čierne korenie | 2 štipky | |
Kurkuma mletá | 1 štipka | |
Tofu lahôdkové | 90 g | |
Čierna soľ | 2 štipky | |
Alsan | 5 g | |
Lahôdkové droždie | 2 lyžičky |
Tofu sramble eggs sú obľúbené raňajky alebo večera pre vegetariánov/vegánov. Ide vlastne o akúsi napodobeninu miešaných vajec. Hlavná zložka v tomto prípade zastúpi tofu, vajcovú chuť čierna soľ a žltú farbu kurkuma!
Prvý krok je že si na lyžičke Alsu necháte speniť najemno pokrájanú šalotku. Alsan je rastlinný tuk. V prípade, že nepotrebujete mať recept úplne vegánsky je možné použiť klasické maslo alebo olej.
Po chvíli pridajte na jemno rozdrobené tofu. Tofu môžete použiť ideálne marinované alebo bez príchute. Zakúpiť sa dá či už tvrdšie alebo mäkšie tofu, podľa výrobcu. Ani jedným nič nepokazíte, záleží na osobných preferenciách požadovanej finálnej štruktúry pokrmu. Tofu rozdrobte v rukách alebo použite vidličku a pridajte k cibuľke.
Chvíľu spoločne vyprážajte, potom podlejte trochou vody a dochuťte čiernou soľou, čiernym korením, kurkumou, oreganom a lahôdkovým droždím. S čiernou soľou buďte opatrní a priebežne ochutnávajte, je silnejšia než klasická soľ.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 226.1903 Kj
Bielkoviny | 3.16 g |
Sacharidy | 7.43 g |
Sacharidy z cukrov | 0.5 g |
Tuky | 1.22 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.1 g |
Vláknina | 1 g |
ALERGÉNY
- Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT