Paradajkovo-cicerové karí

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak0.5 strúčik
Olej olivový1 ml
Rajčiny cherry1 hrsť
Cibuľa červená0.5 kus
Soľ1 štipka
Čierne korenie1 štipka
Ryža basmati varená100 g
Cícer v slanom náleve100 g
Koriander mletý1 štipka
Kurkuma mletá1 štipka
Mlieko kokosové100 ml
Rajčiny v plechovke200 g

Šťavnaté, farebné a voňavé jedlo rozveselí aj ten najchladnejší jesenný večer.

 

Vo veľkom hrnci rozohrejte olej na miernom ohni a opečte na ňom cibuľu do mäkka, približne 5 minút. Potom vmiešajte cesnak, korenie garam masala, sušený koriander a opekajte, kým sa korenie krásne rozvonia. Pridajte paradajky z plechovky, premiešajte a varte do mäkka prikryté pokrievkou približne 10 minút.

 

 

V ďalšom kroku pridajte kokosové mlieko z konzervy, zmes okoreňte čiernym korením a osoľte. Priveďte k varu, stiahnite plameň a varte ešte ďalších 10-15 minút, kým omáčka zhustne. Na koniec dochuťte štipkou kurkumy, ktorú je ale vhodné pridať až potom, keď omáčka prejde varom. S kurkumou opartne, je veľmi aromatická.

 

 

Nakoniec prisypte cícer, cherry paradajky a zmes ohrejte. Posypte koriandrom a podávajte s ryžou. Odporúčame preskúmať aj ďalšie recepty z chutného cíceru.

 

*Namiesto korenia garam masala, kurkumy a koriandru môžete použiť kari korenie podľa vlastnej chuti. Odporúčame pridať aj chilli korenie.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 198.867 Kj

Bielkoviny1.66 g
Sacharidy7.31 g
Sacharidy z cukrov0.06 g
Tuky1.35 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)1.05 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina1.13 g
Sodík15.29 g
Vápnik0.01 g
Gi0.65

ALERGÉNY

  • Sójové bôby (sója) a výrobky z nich
  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.