Kuracie stehno so špenátom v paradajkovej omáčke

Ingrediencie na 1 porciu

Horčica plnotučná5 g
Rajčiny cherry1 hrsť
Pórik0.5 kus
Špenát čerstvý150 g
Kuracie stehno150 g
Soľ1 štipka
Syr feta20 g
Rajčatový protlak20 g
Olej kokosový3 ml

Kuracie mäso je ľahké a dobre stráviteľné. V spojení s paradajkami a špenátom sa môže navyše stať vitamínovou bombou. Vďaka tomu vaše telo získa množstvo prospešných antioxidantov a navyše si pochutnáte.

 

Začnite prípravou mäsa. Kuracie stehno očistite, zbavte kože a potom ho okrájajte od kosti. V hlbšej panvici si rozohrejte kokosový olej a mäso na ňom približne 2-3 minútky opekajte aby sa opieklo zo všetkých strán.

 

Potom k mäsu pridajte 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku, asi 75 ml vody a na kolieska nakrájaný pór. Zmes osoľte a za občasného premiešania varte asi 5 minút.

 

Keď sa všetko ohreje, pridajte čerstvý špenát, cherry paradajky nakrájané na polovicu a ½ polievkovej lyžice horčice. Niekoľko minút spoločne ohrievajte, aby špenát zvädol, mäso sa správne pripravilo a aby sa všetky chute spojili dohromady.

 

Na tanieri posypte rozdrobeným syrom feta.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 316.638 Kj

Bielkoviny3.48 g
Sacharidy11.41 g
Sacharidy z cukrov0.05 g
Tuky1.81 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)1.04 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.1 g
Vláknina4.06 g
Sodík0.01 g
Vápnik4 g

ALERGÉNY

  • Horčica a výrobky z nej
  • Mlieko a výrobky z neho
  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.