Kuracie stehno so špenátom v paradajkovej omáčke
Ingrediencie na 1 porciu
Horčica plnotučná | 5 g | |
Rajčiny cherry | 1 hrsť | |
Pórik | 0.5 kus | |
Špenát čerstvý | 150 g | |
Kuracie stehno | 150 g | |
Soľ | 1 štipka | |
Syr feta | 20 g | |
Rajčatový protlak | 20 g | |
Olej kokosový | 3 ml |
Kuracie mäso je ľahké a dobre stráviteľné. V spojení s paradajkami a špenátom sa môže navyše stať vitamínovou bombou. Vďaka tomu vaše telo získa množstvo prospešných antioxidantov a navyše si pochutnáte.
Začnite prípravou mäsa. Kuracie stehno očistite, zbavte kože a potom ho okrájajte od kosti. V hlbšej panvici si rozohrejte kokosový olej a mäso na ňom približne 2-3 minútky opekajte aby sa opieklo zo všetkých strán.
Potom k mäsu pridajte 2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku, asi 75 ml vody a na kolieska nakrájaný pór. Zmes osoľte a za občasného premiešania varte asi 5 minút.
Keď sa všetko ohreje, pridajte čerstvý špenát, cherry paradajky nakrájané na polovicu a ½ polievkovej lyžice horčice. Niekoľko minút spoločne ohrievajte, aby špenát zvädol, mäso sa správne pripravilo a aby sa všetky chute spojili dohromady.
Na tanieri posypte rozdrobeným syrom feta.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 316.638 Kj
Bielkoviny | 3.48 g |
Sacharidy | 11.41 g |
Sacharidy z cukrov | 0.05 g |
Tuky | 1.81 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 1.04 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.1 g |
Vláknina | 4.06 g |
Sodík | 0.01 g |
Vápnik | 4 g |
ALERGÉNY
- Horčica a výrobky z nej
- Mlieko a výrobky z neho
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT