Raw špagety bolognese

Ingrediencie na 1 porciu

Cesnak1 strúčik
Rajčiny sušené50 g
Bazalka čerstvá1 hrsť
Olej olivový5 ml
Rajčiny cherry2 hrsti
Paprika červená0.5 kus
Oregano drvené2 štipky
Cuketa1 kus

Raw food vychádza z myšlienky, že tepelne upravená strava výrazne stráca svoje výživové hodnoty. Pri prekročení teploty cca 42 °C dochádza v potravinách k ničeniu živín a dôležitých enzýmov.

 

Základná myšlienka raw je konzumovať prirodzené potraviny v kombináciách vhodných pre naše telo a najlepšie tepelne neupravené.

 

Na špagetovom strúhadle (špiralizéri) nastrúhajte jednu menšiu cuketu. Zvyšné ingrediencie rozmixujte a ohrejte v hrnci na max. 40°C (kto nechce mať jedlo vo verzii raw môže si ingrediencie klasicky opiecť). Dochuťte korením a cesnakom.

 

Cuketové špagety podávajte pokvapkané olejom a s lístkami čerstvej bazalky.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 388.7683 Kj

Bielkoviny3.72 g
Sacharidy13.61 g
Sacharidy z cukrov0.5 g
Tuky4.59 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.99 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina4.16 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.