Raw pohánková kaša
Ingrediencie na 1 porciu
Pohánka | 50 g | |
Goji (kustovnica čínska) | 10 g | |
Orechy zmes | 1 hrsť | |
Škorica | 4 g | |
Sirup agávový bio | 10 g |
Pohánka obsahuje dôležitú látku rutín, ktorá pomáha vstrebávať vitamín C a priaznivo pôsobí na cievny systém. Navyše je pohánka vhodná pre tých, ktorí dodržujú bezlepkovú diétu. Nájdete ju v podobe celých zŕn aj lámanky. Využiť sa dá tiež pohánková krupica alebo múka.
Na výber máte hneď dve druhy pohánky, ktoré sa od seba odlišujú metódou spracovania. Pohánka má tuhé šupky, ktoré sa musia odstrániť. To sa deje buď mechanickou cestou alebo vysokou teplotou, čo niekedy môže spôsobiť nepríjemnú chuť. Odporúčame si teda vyberať zrná, ktoré boli mechanicky ošúpané.
Pohánku na raw kašu je nutné nechať 24 hodín klíčiť. Počas tejto doby sa musí udržiavať neustále vo vlhku.
Potom ju rozmixujte, nalejte do misky, zasypte škoricou, pridajte kustovnicu, orechy a doslaďte lyžicou agáve sirupu.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 345.182 Kj
Bielkoviny | 1.31 g |
Sacharidy | 3.9 g |
Sacharidy z cukrov | 1.09 g |
Tuky | 6.06 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.01 g |
Vláknina | 8.15 g |
Sodík | 0.06 g |
Gi | 30 |
ALERGÉNY
- Podzemnica olejná (arašidy) a výrobky z nej
- Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
- Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT