Raw pohánková kaša

Ingrediencie na 1 porciu

Pohánka50 g
Goji (kustovnica čínska)10 g
Orechy zmes1 hrsť
Škorica4 g
Sirup agávový bio10 g

Pohánka obsahuje dôležitú látku rutín, ktorá pomáha vstrebávať vitamín C a priaznivo pôsobí na cievny systém. Navyše je pohánka vhodná pre tých, ktorí dodržujú bezlepkovú diétu. Nájdete ju v podobe celých zŕn aj lámanky. Využiť sa dá tiež pohánková krupica alebo múka.

 

Na výber máte hneď dve druhy pohánky, ktoré sa od seba odlišujú metódou spracovania. Pohánka má tuhé šupky, ktoré sa musia odstrániť. To sa deje buď mechanickou cestou alebo vysokou teplotou, čo niekedy môže spôsobiť nepríjemnú chuť. Odporúčame si teda vyberať zrná, ktoré boli mechanicky ošúpané. 

Pohánku na raw kašu je nutné nechať 24 hodín klíčiť. Počas tejto doby sa musí udržiavať neustále vo vlhku.

 

Potom ju rozmixujte, nalejte do misky, zasypte škoricou, pridajte  kustovnicu, orechy a doslaďte lyžicou agáve sirupu.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 345.182 Kj

Bielkoviny1.31 g
Sacharidy3.9 g
Sacharidy z cukrov1.09 g
Tuky6.06 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.01 g
Vláknina8.15 g
Sodík0.06 g
Gi30

ALERGÉNY

  • Podzemnica olejná (arašidy) a výrobky z nej
  • Škrupinové plody a výrobky z nich – jedná sa o všetky druhy orechov
  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.