Rajčinová polievka s cestovinovou ryžou

Ingrediencie na 1 porciu

Cibuľa1 kus
Cesnak1 strúčik
Bazalka čerstvá0.5 hrsť
Olej olivový1 ml
Oregano drvené1 štipka
Soľ1 štipka
Rajčina2 kusy
Petržlen vňať10 g
Zeleninový vývar250 ml
Ryža cestovinová50 g

Paradajky nakrájame na kocky. Cibuľku a cesnak orestujeme na olivovom oleji, pridáme paradajky, podusíme a zalejeme zeleninovým vývarom. Varíme cca 7 minút. Potom všetko rozmixujeme na krém, dochutíme soľou, čerstvou bazalkou, oreganom a petržlenovou vňaťou. Vmiešame cestovinovú ryžu uvarenú podľa návodu a ozdobíme nastrúhaným parmezánom.

NUTRIČNÉ HODNOTY

Celková energetická hodnota 384.2353 Kj

Bielkoviny2.75 g
Sacharidy15.22 g
Sacharidy z cukrov0.5 g
Tuky1.57 g
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov)0.99 g
Trans mastné kyseliny (z tukov)0.11 g
Vláknina5.16 g
Vápnik0.01 g

ALERGÉNY

  • Obilniny obsahujúce lepok a výrobky z nich

GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT

Mohlo by vás zaujímať

© COPYRIGHT 2024 pestrý jedálniček. ALL RIGHTS RESERVED.