Pstruh zapečený s paradajkami
Ingrediencie na 1 porciu
Cibuľa | 1 kus | |
Cesnak | 1 strúčik | |
Zemiaky v šupke | 100 g | |
Pstruh | 150 g | |
Pórik | 0.5 kus | |
Soľ | 1 štipka | |
Čierne korenie | 1 štipka | |
Petržlen vňať | 20 g | |
Rajčiny v plechovke | 50 g | |
Olej repkový | 1 ml |
Na rozpálenej panvici si osmažíme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme na plátky nakrájaný cesnak a chvíľku opekáme. Prilejeme osolené a okorenené paradajky a povaríme zmes 5 minút. Pridáme na kolieska nakrájaný pór a petržlenovú vňať a zase chvíľu povaríme. Zemiaky uvaríme v šupke a nakrájame na plátky. Do vymastenej zapekacej misy dáme vrstvu zemiakov, vrstvu filet zo pstruha, zasa vrstvu zemiakov a nakoniec nalejeme paradajkovú zmes a zapekáme v rúre na 180 °C počas 15 minút.
NUTRIČNÉ HODNOTY
Celková energetická hodnota 424.131 Kj
Bielkoviny | 3.56 g |
Sacharidy | 17.53 g |
Sacharidy z cukrov | 0.1 g |
Tuky | 1.66 g |
Nasýtené mastné kyseliny (z tukov) | 0.08 g |
Trans mastné kyseliny (z tukov) | 0.11 g |
Vláknina | 6.04 g |
Vápnik | 0.01 g |
ALERGÉNY
- Ryby a výrobky z nich
GRAF NUTRIČNÝCH HODNÔT